Poetska radionica u Bazi Crne ovce

Još jedna lepa vest iz Baze Crne ovce! Ukoliko pišete poeziju, a dosad niste imali hrabrosti da to podelite s drugima ili ste već izašli u svet sa svojim pesmama, ali želite da ih poboljšate, unapredite ili jednostavno – da se upoznate i družite s drugim mladim autorima, zajednički otkrijete svoje kvalitete, usavršavate vlastiti stil, saznate kako drugi vide i osećaju poeziju, pozivamo vas da nam se pridružite na poetskim radionicama u Bazi Crne ovce.

U prvom ciklusu, kroz deset časova, grupisanih u pet radionica, družićemo se, čitati i komentarisati vašu poeziju, igrati se rečima kroz zanimljive i kreativne stilske vežbe, govoriti o pesnicima koje volimo, pisati, brisati, stvarati. Posredstvom grupnog i individualnog rada s polaznicima pomoći ćemo vamda uspešno prevaziđete eventualne slabosti, korigujete stil i da uz našu asistenciju dođete do svog autentičnog izraza. Razgovori, vežbe, zadaci i tumačenja poslužiće kao okvir za lični napredak, ali i kao prostor slobode i kreativnosti koji treba osvojiti, kako bi svaki od polaznika napredovao, s obzirom na vlastita poetička i estetska usmerenja.

Glavni deo radionice odvijaće se na grupnim časovima, a pored toga naročita pažnja biće posvećena individualnom konsultativnom radu koji će, kao i zajednički dogovori, biti organizovan putem mejla i društvenih mreža. Termini kursa biće formirani u dogovoru s polaznicima.

Tu smo takođe da svim polaznicima pomognemo u pripremi pesama i rukopisa za neki od konkursa za časopise, zbornike ili (prvu) knjigu poezije. Rad na rukopisu je jedan od najvažnijih faza u procesu nastanka zbirke –dobar, dobro osmišljen i struktuiran rukopis konkurentan je na konkursima za prvu knjigu. U drugom ciklusu sačinjenom od uredničkih konsultacija zainteresovanim polaznicima pomoći ćemo u formiranju rukopisa.

Na radionici će se s vama družiti pesnici Natalija Jovanović i Srđan Gagić.

Natalija Jovanović (1989) je doktorantkinja književnosti, autorka zbirke pesama „I dosta“ (Dani poezije, Zaječar, 2014). Pored poezije, piše i prozu i književnokritičke radove u stručnoj periodici. Srđan Gagić (1988) je profesor književnosti, dobitnik Brankove nagrade za zbirku „Deca u izlogu“ (Ratkovićeve večeri poezije, 2015) i panorame „Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona“ (Klub A302, Filozofski fakultet, Zagreb, 2015).

Na radionicu se možete prijaviti putem sledećeg mejla, na koji nam možete postaviti i sva pitanja vezana za detalje i uslove učešća u radionici kao i cenu radionice na mesečnom nivou: poetskaradionica.ovca@gmail.com

Rok za prijavu na radionicu je do 5. novembra 2016. Broj polaznika je ograničen, pa vas pozivamo da nas na vreme kontaktirate i prijavite se za radionicu.

poetska-radionica-blacksheep-rs

1 Komentar