Najava: „Stranice od peska“

„Stranice od peska“ treći su deo fantastičnog serijala „Severna kapija“. Nakon „Duhova prošlosti“ i „Glasova u tami“ dobro poznata družina, na čelu sa hrabrom Suzanom, vraća se na izolovanu planinu u nadi da su sve tragične priče ostale zakopane u prošlosti. Njihove nade već prve večeri raspršuje misteriozna strela koju nepoznati napadač koristi kako bi nekoga od njih usmrtio. Suzana, Margita, Ilija, Lila i Semil suočiće se sa zlim silama daleko moćnijim od svih prethodnih. Može li grupa tinejdžera da promeni ono što je utisnuto u peskovitim stranicama drevne knjige? Hoće li Suzana podneti breme odluke koja bi mogla da okonča život jednog od njenih prijatelja? I hoće li bliznakinje konačno sklopiti sve kockice svoje zagonetne prošlosti?

Treći deo serijala „Severna kapija“ donosi nam decu koja su ušla u svet odraslih naglo i bez pripreme, razrešenje bolnog ljubavnog trougla, tragične sudbine i hordu demona iz najudaljenih kutaka ljudskog uma. Jedno je sigurno, odrastanje nikada nije bilo surovije.

Podsetimo, “Severna kapija” predstavljena kao serijal za mlade, pobrala je simpatije publike od sedam do sedamdeset sedam zbog specifične atmosfere koju sa sobom nosi. U ovim romanima, prepunim misterije i tumačenja simbola, dominiraju i elementi slovenske mitologije koji čitavoj priči daju izvestan mračan ton kakav samo naše priče iz davnina i stara narodna verovanja mogu da imaju.

Danijel Jovanović pripada najnovijoj generaciji autora domaće fantastike i istakao se specifičnim serijalom koji do sada nije viđen na našim prostorima. Pored „Severne kapije“ Danijel je pisao i kratke priče, a mnoge od njih našle su se na listama pobednika brojnih konkursa i objavljivane su u raznim zbirkama.

„Na ovaj deo serijala („Stranice od peska“) posebno sam ponosan i uživao sam u čitavom procesu njegovog nastanka. Deca su odrasla, a sa njima i ja, kao pisac i kao osoba. Njihovi problemi su problemi svih nas. Pored izuzetno mračnih kutaka slovenske mitologije i demona o kojima ranije nisam pisao, publika će čitati o značaju porodice, sazrevanju kada su u pitanju prijateljstvo, ljubav i tolerancija, ali naučiće i da neke odluke moramo doneti koliko god one teške bile. Neki od najemotivnijih trenutaka naučiće nas kako da se nosimo sa sopstvenim izborima. U ovoj knjizi nalaze se najmanje dve od meni omiljenih scena iz čitavog serijala. Jedva sam čekao da ih podelim sa svima vama!“rekao je Danijel u sklopu najave novog izdanja.

Sve romane iz serijala „Severna kapija“ možete poručiti preko sajta izdavača, preko zvanične fejsbuk stranice ili ih možete potražiti u knjižarama Delfi, Vulkan i Papirna krila širom zemlje. Na sajmu knjiga ne propustite štand izdavačke kuće “Otvorena knjiga” gde će se ovi naslovi naći po sniženoj ceni. Četvrti i ujedno poslednji deo popularnog serijala planiran je za sledeću godinu.

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.