Moj si Pariz

Dan se prepoznatljivo razlio po zraku. Sunce je svojim zrakama ranilo pločnike poput najboljeg snajperiste. Temperatura se osjetno povećala danas u odnosu na prethodne dane. Cvijeće, drveće, klupe u parku, znakovi na putu, sve se urotilo da na najljepši mogući način napiše kraj ovog putovanja.

Sve igra u tvoju čast želeći da ti ispričam najljepšu priču. Da ti dočaram ono što me očaralo. Da ti pričam kako si bio sa mnom u svakom mjestu i na svakoj klupi. Kako smo se zajedno penjali na Ajfel i kako si me tad držao najjače dosad jer znaš koliko se bojim visine, ali isto tako još bolje znaš da s tobom taj strah je mnogo blaži. Želim da ti pričam kako smo zajedno šetali pored Sene, ponekad opijeni tišinom, ponekad grohotom se smijući dok si obećajemo da ćemo to isto ponoviti na dan našeg vjenčanja. I spajamo male prste kao najvjerodostojniji dokaz takve izjave. Želim da ti pričam o tome kako sam te odvela u Luvr da se zajedno divimo ljepoti koju ne razumijem, ali sanjati otvorenih očiju sa naslonjenom glavom na tvom ramenu je vrijedno divljenja svakom nerazumijevanju.

Čak i dok me zezaš zbog toga jer sam totalni antislikar i govoriš da se držim slova, jer tu razvaljujem. Želim da ti pričam o svemu, ali ti zasad samo pišem jer su tri sata ujutro i ti spavaš na desnom boku dok desnom rukom grliš jastuk a s lijevom griješ moju stranu do povratka. Ja čekam alarm da se oglasi i da znak da je vrijeme za polazak, za povratak – k tebi. Pa da ti o svemu napisanom pričam, onako glasno i zapetljano kako samo ja umijem, a ti da me slušaš na najneozbiljniji ozbiljni način kako samo ti umiješ, i da nestajemo jedno u drugom dok se gledamo – kako samo mi umijemo.

Želim da te zagrlim i da ti kažem da ljudi griješe jer misle da je Pariz grad, mjesto, u koje trebaš otići, a ne znaju da su Pariz najljepši poljupci u našem krevetu u potkrovlju. „Moj si Pariz.“ – šaljem opis uz fotografiju.

P.S. Ovo je skica. Slika će biti potpuna kad na trenutak izgubivši dah prodišemo.

Autorka: Asmira Kajtazović

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.