Lucifer: “Umesto u ćošak, tata me je, za kaznu, poslao u pakao”

Uprkos brojnim bapskim i mitološkim pričama, osoba koju smo danas intervjuisali nije nas dočekala okružena plamenovima i mirisom sumpora, niti je imala kopita, rogove, krila, rep i crvenu kožu. U udobnom penthaus apartmanu dočekao nas je visoki, uglađeni gospodin, britkog akcenta i šarmantnog osmeha, Lucifer Jutarnja Zvezda ­đavo lično…

Postoje mnogi mitovi i priče o Vama. Ispričajte nam zaista nešto o sebi. Kako ste postali ono što ste danas?

U suštini, moja životna priča se ne razlikuje previše od priče bilo kog prosečnog čoveka. Otac mi je slavna ličnost, čak i danas posle toliko eona, a kao što znate, takve osobe često zapostave decu, pa sam i ja, kao svaki buntovni tinejdžer bio sklon nestašlucima. Kad je tati više dozlogrdilo i uplašio se da će mu moje ponašanje uništiti reputaciju, dobro me je istamburao i za razliku od današnje dece koju šalju u ćošak, poslao me za kaznu u pakao.

Nije li to malo ekstremna kazna? Ipak, trebalo bi da ste u paklu do Sudnjeg dana?

Sve zavisi od tačke gledišta. Za vas ljude, deset minuta u ćosku je trenutak vašeg života, za nas besmrtne, vreme do Sudnjeg dana je samo momenat.

Naravno, ovde pričamo o incidentu sa jabukom. Da li biste nam ispričali Vašu stranu priče?

Svakako. Ja zapravo i ne vidim što je to bio toliki problem. Kada je Njutnu jabuka pala na glavu i on  uspostavio teoriju gravitacije, matori ga nije poslao u pakao. Uzmimo za primer i jedan od najpopularnijih kompjuterskih brendova ­ Apple. Proslaviše se jabukom svuda po svetu, a ćale ni prstom da mrdne. A ja dao Evi da gricne jabuku, i pravac pakao. I dalje njega gotive više nego mene… Ali, kao što kažu, čudni su putevi gospodnji, a još čudnije njegove vaspitne metode. Pogledajte samo šta je uradio od Vavilona…

Često Vas prikazuju sa jarčevom glavom, crvenom kožom, krilima i kopitama, ali vi zapravo ne izgledate tako. Zašto je to tako?

Đavo će ga znati (smeh). Zaboravljate da živimo u 21. veku i da je plastična hirurgija uznapredovala. Pogledajte samo Kardašijane. Ja, kao i oni, moram da pazim na svoj imidž.

Uprkos đavoljskoj reputaciji, može se reći, da ste na neki način slavni. Na koji način izlazite na kraj sa pritiskom koji neumitno sa sobom donosi status selebritija?

Poput mog oca i ja imam sledbenike, koji možda jesu trenutno u manjini, napominjem, trenutno, a među njima svakako ima onih koji su vrlo zahtevni i svakog časa me moljakaju za nesto. Neki stvarno preteruju, tražeći najveće gluposti, žrtvujući slatke male pufnaste zečiće i slične stvari kako bi odvukli neku starletu u krevet ili dobili na lotou. Takvih mi je zaista dosta i najradije bih ih oterao dođavola, ali znam da bi mi u tom slučaju pokucali na vrata. U svakom slučaju, volim da se opuštam gledajući serije o advokatima. Nešto poput Ali MekBil  i Bostonski Advokati.

 A reality programe koji su popularni ovde, da li i njih pratite?

Zapravo ne, ionako njihovi učesnici završe kod mene u drugom krugu pakla, pa mogu tamo da ih svakodnevno gledam.

Šta Vas dovodi u Srbiju i kakva su Vaša iskustva ovde?

Moram priznati da je sam dolazak ovde bio blago neprijatan. Naime, odmah po dolasku su me uhapsili i držali su me u zatvoru četiri dana. Ispostavilo se da vaša vlast ne voli konkurenciju. A ja sam došao ovde da zapravo naučim nešto novo od njih. Svi ljudi iz Srbije koji dođu u pakao kažu da im je kod mene mnogo lakše nego za života.

I kako Vam napreduje taj poduhvat?

Moram priznati, slabo. Svi su mi do sad tražili da se prvo učlanim u njihovu stranku, idem prvo na mitinge i jedem sendviče, pa tek onda, nakon mnogo provera i dokazivanja da me uvedu u tajne zanata. Ali dobro, večnost je preda mnom…

Reklo bi se da ste pomalo razočarani dolaskom ovde…

A ne, to nikako. Iako sam suočen sa problemima, ja prosto obožavam Srbiju. Te bogate restoranske ponude koje prosto podstiču neumerenost u jelu i piću, devojke sa splavova koje mame na greh i blud, a da ne pominjemo da je Srbija jedno od retkih mesta gde moj otac nije popularniji od, recimo, Novaka Đokovića. Mislim da mu je to pravi šamar u lice.

A nakon Srbije, planirate li da posetite još neke destinacije?

Za sada ne. Vraćam se da unapredim Pakao onim što sam naučio ovde. Povešću i par fešn blogera, interior dizajnera, marketing magova i džšmsš menadžera da mi pomognu u tome.

Kada smo već kod pakla, da li bi otkrili našim čitaocima kako je tamo? Neke sočne pojedinosti, tračeve o đavolima i đavolicama i slično?

Iskreno, mi nekako držimo do svoje privatnosti i volimo da iznenadimo one koji dođu kod nas. Ali ne brinite, uskoro ćete se i lično uveriti kako je u paklu.

Hvala na razgovoru. Barem tako mislim…

Razgovarao: Dragan Ćirić

Fotografije: dantesinferno.wikia.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.