Znate lika sigurno!

 

Svake večeri oko 10 čuli su se tupi udarci o tablu, zveket obruča i tapkanje lopte. Imao je previše godina za svađe sa komšilukom, ali i preveliku visinu da bi te svađe i potrajale, pa se učestalost tapkanja nastavila. Izgledao je kao uski, brzi tajfun koji u ovom slučaju zaobilazi sve pred sobom. Kao mali ložio se na Đorđevića i Rebraču i imao je u sobi Džordanov poster, a sada samo fura džordanke i ne gotivi nikoga od ovih što su danas u reprezentaciji, „jer se pederi samo izvlače na povrede“, tako bar on kaže. Od filmova je pogledao i „Jedan na jedan“ i „Nebesku udicu“, a pored Džordana stajao mu je poster „Spejs džema“, dok je nedelja, do osmog razreda, bila rezervisana samo za „Badija, psa košarkaša“. I nije bio najbolji u slobodnjacima, ali je bio brz, glasan i zakucavao je bez zaleta. Često je igrao sam, mada je basket 1 na 1 ili 3 na 3 bio pravi spektakl. Tada su se najčešće svađali, jer niko nije hteo u ekipi Acu Debelog. A Aci je bilo svejedno, jer je došao samo na pivo i pljugu, pa slučajno postao šesti igrač, jer je Voja Glavonja ispalio zbog ribe. Igrao je ovaj naš i za novac, ali češće za pivo, žvake, ket, u to ko će po vodu, u šamar, macolu, ali i zarad puke sprdnje oko nečije devojke, sestre, mame, babe, komšinice…

 

kraj_blacksheep.rs

 

I bio je dobar košarkaš. Odigrao je mnogo solo partija, mnogo puta bio bolji u 1 na 1 i najglasniji u 3 na 3. Dobijao bi nekad i keš, pa bi častio ekipu sa zidića, dobijao je i u paketima, pa bi častio ekipu sa klupice. Kad bi dobio pivo, nikad ne bi delio, a kad bi dobio izbalavljenu polupraznu flašu sa vodom nikad nije pio, već je samo likovao i poslao klinca da mu kupi onu malu na trafici. Ali je zato delio šamare, lupao macole, bio sa mnogo sestara, devojaka, keva..ma sa pola kraja je bio, u priči, a zapravo je samo sa nekom malom hteo da bude, ali to van priče. Od nje je osvojio toblerone, a da nije pokazao nikakav skil i to ga je kopkalo. Ali je i dalje svako veče bio prvi na terenčetu, pa evo i večeras. Tačno je 10 uveče i pogled mu je uprt u prozor Mare Baksuza sa petog, samo što je Mara izgleda odustala.

Ma šta da vam pričam dalje, znate lika sigurno, mislim da se zove Mare ili Džoni, tu je, na terenu iza vaše zgrade, igra basket.

 

 

Prvi deo: Toblerone

Autorka: Sanja Janković

Fotografije: wikimedia.org, deviantart.org

Nema komentara

Ostavi komentar