Univerzitetski savez za ekologiju i turizam (UNISET) – Stipendija za Školu web novinarstva

Da li i vi želite da iz udobnosti svoje fotelje onlajn putem naučite šta je vest u Big data eri? Sada je prilika!

Sve više ljudi informacije traži na internetu. Novine i TV vesti prelaze u prevaziđene medije, dok je uticaj onlajn medija sve veći. Informacija je postala velika vrednost 21. veka i uticaj onlajn medija je ogroman. Izražena je borba za rejtingom, pa nije retkost da se medijski prostor često zloupotrebljava. Zbog toga treba naučiti kako da filtriramo informacije koje svakodnevno primamo i kako da sami plasiramo tačne informacije.

S obzirom na veliko interesovanje za zanimanje veb novinara, Univerzitetski savez za ekologiju i turizam (UNISET) uz podršku opštine Zemun, osmislio je projekat „Život u Big data eri – nauči šta je vest”, koji ima za cilj da putem onlajn kursa nauči mlade kako da posmatraju informacije plasirane na internetu iz kritičkog ugla.

iserbia-blacksheep.rs

Kako će izgledati obuka?

U okviru ovog projekta, 200 mladih od 14 do 19 godina iz Opštine Zemun ili koji pohađaju školu u Zemunu, imaće priliku da kroz onlajn kurs steknu znanja iz sledećih oblasti: web novinarstvo, onlajn marketing, vođenje bloga, upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe, kreiranje brenda i upravljanje njime.

Po završetku obuka, učesnici će polagati test i imati zadatak da znanje iskoriste za razvijanje onlajn medija, odnosno da objavljuju i promovišu svoje tekstove o afirmativnim temama na sajtu.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti:
– đaci srednjih škola u Opštini Zemun (bez obzira na mesto prebivališta) i
– svi mladi od 14 do 19 godina koji imaju prebivalište u Opštini Zemun, bez obzira na to koju školu pohađaju.

Da li najboljima sleduje nagrada?

DA! Najbolji polaznik ili polaznica biće nagrađen poklonom iznenađenja!

Kada će se održati obuka?

Obuka će se održati onlajn tokom letnjih meseci. Sve se radi iz udobnosti sopstvene fotelje, a naš tim za podršku je uvek pored mejla za odgovore na sva pitanja.

Način i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do 30.06.2017. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme za popunjavanje formulara je 5 minuta) i da nam pošaljete motivaciono pismo i mini biografiju na mejl: [email protected]. Umesto motivacionog pisma, možete da nam pošaljete i video u trajanju do dva minuta u kome ćete nam objasniti zašto baš vi treba da dobijete ovu stipendiju. Želimo da čujemo šta imate da kažete!

Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok sedam dana da potvrde svoje učešće. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće, biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.

Za dodatna pitanja pošaljite mejl na [email protected] pod naznakom: Škola web novinarstva „Život u Big data eri – nauči šta je vest”.

Izvor: iserbia.rs

Fotografija: tumblr.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.