Tragični komičar

 

Počinjem sebi da ličim na junaka antičke tragedije. Prokletstvo zbog narušavanja ustaljenog poretka, gnev nedosežnih božanstava. Tragička krivica koja se ogleda u mojim nemirnim traganjima i kazna u nemogućnosti da otkrijem smisao svog postojanja. Negativni junaci koji ometaju svaki moj pokušaj da se oslobodim i prestanem da grešim. Čekam peti čin. Zapravo, možda je taj peti već otpočeo.

 

Tragedija mog posla se ogleda u mojim komičnim sukobima sa svetom. Nesporazumi između okoline i mene nabijeni su napetošću i nerešivim zadacima koje pokušavamo da rešimo, ali nam ne polazi za rukom. Ja idem na jednu, oni na drugu stranu. I ja zaplačem kad oni počnu da se smeju, a njima naviru suze kad mene obuzme nezasiti smeh. Čini mi se da se nikada nećemo sprijateljiti. Za sve je kriva ova nekontrolisana strast koju osećam prema svom zanimanju i pozivu. Ali, još uvek ne želim da prestanem da pišem.

 

TRAGICNI KOMICAR blacksheep.rs

 

 

Na XII konkursu za najkraću kratku priču, koji je organizovala izdavačka kuća ,,Alma’’ iz Beograda, pripovetka ,, Tragični komičar’’ našla se među odabranim pričama za štampu u zborniku ,,Hilandar’’, koji je priredio Đorđe Otašević, u oktobru 2013. godine

Autorka: Mirjana Zarić

Fotografije: shutterstock.com

Nema komentara

Ostavi komentar