Te lepe noge žene

Vitko i zategnuto telo na plaži, haljina koja lagano pada i ne steže, uska košulja u kojoj vodite glavnu reč na poslovnom sastanku – nije li to opis u koji staje veliki procenat samopouzdanja svake mlade žene?

Iako je moderna žena mnogo više od visokih potpetica, ne treba zanemariti značaj dugonogih ženskih koraka kroz poslovni svet.

Kako do lepih i jakih nogu?

Ne postoji tajni recept niti neko instant rešenje za celulut ili veći obim butina no što želite. Proveren put do jakih i izvajanih nogu jeste u napornim treninzima i pravilnoj ishrani. Ukoliko želite da imate prelepe glatke noge onda je epilacija još jedna od neophodnih tretmana za negu vašeg tela. Postoje mnoge vežbe kojima možete poboljšati tonus svojih mišića i ujedno se osloboditi sala i celulita. Mnogi fitnes treneri tvrde da je regija butina i celih nogu, zapravo, izuzetno zahtevna i teška za oblikovanje. Tome u velikoj meri doprinosi jedan od najvećih ženskih neprijatelja – celulit.

Koje vežbe su idealne za vaše noge?

Čučanj, čučanj, čučanj! Pa kad ne znate šta ponovo – onda opet čučanj! Čučnjevi u svim varijantama su idealno rešenje za oblikovanje vaših nogu. Oni su sastavni deo svih treninga u teretanama i fitnes centrima, a ono što je dobro jeste da vam nije potrebna stručna pomoć da biste ih radili. Dakle, to je vežba koju možete raditi kod kuće u koliko god želite ili možete ponavljanja. Postoje različite varijante ove vežbe, kada su stopala postavljena paralelno ili pak otvorena prema spolja. Možete raditi širok ili uski čučanj, kada su noge postavljene šire od širine ramena ili pak u liniji sa ramenima i kukovima, sporo ili brzo, sa ili bez skoka, ali u svakom slučaju ispravljenih leđa i skoncentrisani na uspeh. Rezultati sigurno neće izostati ukoliko ste uporni i vežbate u svakoj pogodnoj prilici.

Kako se osloboditi celultita?

Mnoge fizički spremne žene imaju problema sa celulitom. To je najviše zbog toga što je celulit uporno i dosadno bolesno tkivo tela koje nije lako iskoreniti. Međutim, nepopularne „narandžine kore“ ipak se možete osloboditi uz dobru kombinaciju kvalitetnih treninga, pravilne ishrane i anticelulit masaže. Mnogi fizioterapeuti primenjuju svoje tehnike masaže uz adekvatna anticelulit ulja, a u poslednje vreme izuzetno je popularna i maderoterapija. Ovo je poseban oblik anticelulit tretmana i podrazumeva masiranje i tretiranje tela drvenim elementima. U maderoterapiji se koriste takozvane oklagije koje imaju krupan ili sitan reljef. Pritisak koji se ovim oklagijama vrši na telo i tkivo odličan je, jer razbija čvoriće celulita na sitne delove, te je koža korak bliže ravnoj i glatkoj. Takođe, ovom metodom telo se oslobađa masnih naslaga i toksina.

U zdravim nogama zdrav duh – uh!

Za negovane, jake i čvrste noge, verovali ili ne, važno je i kako se osećate. Mnogim damama nije dovoljno da treniraju u teretani ili fitnes centru gde je veći fokus na telo nego na duh. Za one kojima je potrebno smirenje od ubrzanog tempa života i koje snagu pronalaze unutar svog bića, joga može biti prava staza do zdravlja. Iako deluje da očuvanje psihičkog zdravlja i mentalne ravnoteže nema mnogo dodirnih tačaka sa zgodnim telom i jakim nogama – upravo je suprotno. Žena koja se oseća dobro u svojoj koži i koja živi u skladu sa svojom dušom i svojim telom sa mnogo više elana i posvećenosti vežba, hrani se zdravo i postiže uspehe na svim poljima. O delotvornosti meditacije i joge može se govoriti mnogo. Ipak, možda je dovoljno reći samo to da se kroz jogu ljudsko telo i duša preporađaju, da se učimo zahvalnosti i pronalazimo odgovore na mnoga egzistencijalna pitanja. Da li sam srećna? Da li živim ispunjenim životom? Ili:

Da li noge nose potpetice ili štikle nose noge?

Pored svih izazova sa kojima se moderna žena današnjice susreće, među vodećima je i onaj koji se tiče izgleda i samopouzdanja. Kakva je veza između samouverenosti žene i njenog izgleda? Da li je žena lepa i zgodna zbog toga što je samouverena i tako se oseća ili njeno samopouzdanje leži u tome što je lepo izgleda? Pred savremenu ženu postavljeno je mnogo imperativa – porodičnih, poslovnih, modnih, socijalnih. Svaka se trudi da ih isprati u skladu sa svojim prioritetima i željama. Može se reći, ipak, da zgodni ženski koraci i dalje najsnažnije potresaju svet bez obzira na to da li ih prave potpetice ili bosonoge lepotice.

Autorka: Srbijanka Stanković