TANJA DANILOV: HRABRO I STRPLJIVO

Predstavljamo vam mladu i uspešnu Tanju Danilov. Tanja se aktivno bavi sportskim jahanjem već četiri godine. Za konjički klub „Čegar“ u Nišu kaže da joj je drugi dom.

Treniraš neuobičajen sport. Kada si prvi put sela na konja? Otkud želja baš za jahanjem?

Prvi put sam sela na konja kad sam imala 5 godina, to je bilo uoči zimovanja sa porodicom, na Zlatiboru. Oduvek sam obožavala konje, sve moje igračke, sve kasete sa crtanim filmovima, posteri na zidovima… Sve je bilo ispunjeno konjima. Sama pomisao na konja kao životinju je oduvek budila u meni radost.

jahanje_blacksheep.rs

Koliko često i koliko dugo treniraš? Kako to utiče na tvoje druge obaveze?

Treniram 6 puta nedeljno, 7. dan (uglavnom ponedeljak) rezervisan je za odmor i šetnju. Trening traje 45 minuta, ali priprema pre i posle treninga (čišćenje konja, sređivanje opreme) oduzima dosta vremena. Dođu dani kad budem baš iscrpljena, jer treba uskladiti školu i učenje sa treninzima, a naravno naći i malo slobodnog vremena za neki izlazak. Nije nimalo lako, ali je izvodljivo kad čovek nešto voli.

jahanje_blacksheep.rs (2)

Kako bi opisala odnos sa tvojom kobilom Barilom?

Barila je nešto najlepše što mi se desilo u životu. Ona je moj najbolji prijatelj, moj verni pratilac i moj oslonac. Nešto najvrednije sto imam i za šta bih obe ruke stavila u vatru da treba. Još 1000 godina da živim sigurna sam da neću naći nekog da ga volim i da me voli toliko.

jahanje_blacksheep.rs (4)

Šta je najteže, a šta najlakše u ovom sportu?

U ovom sportu ništa nije lako. Treba biti strpljiv, pun razumevanja, izuzetno hrabar. Naravno, mora postojati i velika ljubav u svemu tome. A što se najtežeg tiče, ne znam šta bih rekla osim da je svaki naš trening sam po sebi rizik zbog nepredvidljivosti životinje, ali opet kad čovek nešto iskreno voli spreman je na sve rizike.

jahanje_blacksheep.rs (3)

Ispred tebe je nova sezona. Kakva su tvoja očekivanja?

Dosta ćemo se truditi i raditi cele zime za sledeću sezonu. Jedino što očekujem je da napredujemo i Barila i ja u svakom mogućem smislu i da budemo zadovoljne i ponosne jedna na drugu. Što se tiče plasmana, medalja i pehara, to je sve manje bitno i nemam apsolutno nikakva očekivanja.

Zašto si ti „crna ovca“?

Ja sam “crna ovca” medju svojim drugaricama, jer dok one razmenjuju ljubavne poruke i izlaze sa svojim momcima ja se grlim i šetam sa mojom dragom kobilom, i nimalo mi nije žao što je tako.

Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: Tanja Danilov

2 Komentara
  • "veliku covek"
    Objavljeno 13:16h, 16 decembra Odgovori

    Samo nastavi, cepaj, jasi, napreduj. Nije zanimljivo biti isti kao i drugi, SAMO NAPRED !!!!

  • bobiii
    Objavljeno 20:26h, 21 decembra Odgovori

    Ne brini, uvek ces imati podrsku pravih prijatelja!

Ostavi komentar