Tango – ples koji osvaja svet!

 

Prigušena svetla, film „Miris žene“, crvena boja, muzika „La Cumparsita“, kao i ona vrlo dobro poznata „La revancha del tango Santa Maria“ od Gotan Project-a, iz filma „Shall we dance“, prve su asocijacije na argentinski tango ples.

Jeste, sve je to tango. Ali, pre svega, tango je ples ljubavi, strasti, života… Života koji je u nama, ples čiji se impuls prenosi kroz muziku na partnera ili partnerku. Može se reći da je tango više od samog plesa. On nas budi na najlepši mogući način. Upoznajemo sebe kroz energiju koja cirkuliše između nas i partnera. Dok zajedno slušamo muziku, u njenom specifičnom ritmu, zatvorenih očiju, osećamo jos jedno biće… tada istinski komuniciramo… bez reči. Tada osećamo i sebe i svet oko sebe…

argentinski tango 1

                                                                                      Zagrljaj kojem se potpuno predajemo

 

 

Emocija koju prenosimo zagrljajem  u tom ambjentu, je možda najlepši doživljaj dok plešemo. Dajući sebe , potpuno, bezrezervno, jer uživamo u tom osećaju, je možda ipak najdublje osećanje. To nosimo sa sobom , sa tim idemo kući posle plesne večeri, i to nas podseća na  život u nama.

 

argentinski tango 2

                                                     Osećaj zadovoljstva u toku i nakon plesa, čine nezaboravne momente

 

Kada poistovetimo ovaj ples sa životom, kada ovom metodom upoznajemo sebe, razgovaramo sa sobom, onda smo i na dobrom putu da budemo još bolji, jos lepši, i što je najvažnije- još zdraviji.

Umetnost je izraziti sebe. Postoji puno načina da to sebi priuštimo. Ples je samo jedan od mnogih.

 

Autorka: Marina Mićanović

Izvor fotografija, Marko Đoković, summertango.com

 

 

Nema komentara

Ostavi komentar