Šta vam ovčice žele u 2015. godini

– Budite zdravi, blejite glasno, volite najjače! Najljubavnije želje za 2015. godinu šalju vam Aska i Žmu!

(Srbijanka Stanković)

– Sanjajte, maštajte, vjerujte! Čuda se događaju svaki dan! Neka 2015. bude vaše čudo! Mnogo lijepih trenutaka i još više ljubavi želi vam vaša ovčica Tanja!

 (Tanja Spasojević)

– Prazan novčanik – da biste ga radom ispunili; po koju prehladu kao podsetnik na vrednost zdravlja; nekog ko će otići kako biste saznali koliko daleko možete i sami; po koju suzu da biste uticali na umanjenju istih; osvrt na učinjeno – da vidite šta još uradili niste; bez mesa u ishrani – skupa da prkosimo krvoločnoj industriji mesa i ne ispadamo glupi dok se prejeli od mesa sažaljevamo na prebijenog konja u Jagodini; bez vode koja teče badava dok se sapunjate; bez moći u prevazilaženje, iz prevazilaženja snažni; ponizni nad stečenim znanjem kako biste naučili više; zauvek đaci i kada je diploma u rukama; i, ako je sreća dobro, onda činite isto kako biste do sreće i stigli. Niste sami niti se svet navršava na vašim brigama i osmesima – tu se samo pregršt svetova uliva; evo, pa pogledajte… nađite ruku da je dignete ‘mesto onog ko je nema, glasa za one koji su primorani da ćute, oslonac za iznemogle…a, na glupost, e tu se slobodno popišajte! Živi bili!

(Elena Ederlezi)

– Da dajete i ne tražite ništa zauzvrat, da ne zadržavate ljepotu u sebi! – no da sjajite k’o hiljadu sunaca, i podarite

  svjetlo onima što tiho i neprimjetno jecaju u tami.

  Da volite i onda kada vam se bude činilo da nema nikoga kome biste ljubav podarili, jer srce vidi dalje i dublje od

  očiju i razuma.

  Da budete srećni, presrećni! – da vam savjest bude čista a duša velika i plava kao nebo, jer nebo je bezvremensko,

  a stvari prolazne i ograničene.

  Da prošlost ostavite tamo gdje i pripada, iza vas; da svakog trenutka svakoga dana nosite osmijeh na sebi, ili bar u

  nekom džepu, da možete da ga izvadite i pucate na tugu kad vas satjera u ćošak! Da vam „sutra“ ostane tu gdje i

  jeste, i da mu sutradan pridajete svoju pažnju.

  Da svaki dan budete ispunjeni novogodišnjim željama – niti vrijeme završava 31.12. , nit počinje neko novo 01.01.

 (Mladen Đurić)

– Da pronađete svoje stado, ali da uvek budete Crna Ovca!

(Andrija Jocić)

– Želim vam da zatvarate oči samo kad sanjate. Da volite nekog ili nešto. Da odlepite zbog ljubavi i od ljubavi. Da sačuvate tog nekog. Zaključajte ga, progutajte ključ, vežite ga. Ne znam. Smislite već nešto. I ne zaboravite da mu pružite dovoljno slobode, da se ne biste podavili.  Da pročitate sve one knjige koje ste planirali. Da pročitate i one koje niste. Da se obrazujete i van škole.  Da otputujete. Da vam usne služe za osmeh, a ruke za zagrljaj. Da se igrate. Da slušate dobru muziku. Da kažete: „Hvala“. Da kažete: „Jebiga!“ I da ostanete živi nakon toga. Da ostanete živi i zdravi!

Servisne informacije: Večeras, ukoliko pijete, obavezno uzmite taksi! Ako „najluđa noć“ postane „najluđi smor“ zaputite se u krevet i napravite sopstvenu žurku. Srećna Nova 2015. 🙂

(Tijana Banović)

Fotografije: whicdn.com

Nema komentara

Ostavi komentar