Šta da ti pričam  

Šta da ti pričam! Nije lako ovako stalno biti otkriven i beo pred svetom. Osvetljen sobom. Zakopčan obaveštajnim rečenicama. Nije praktično biti pesnik u svemu osim u poeziji.  

Šta da ti pričam! Danas je mnogo teže ostati zaljubljen nego zaljubiti se. Ja sam pronašla neku taktiku (naravno, verujem da nikome to još nije palo na pamet), pa se svakog dana zaljubljujem ispočetka.

Naravno, nikome ne može biti interesantna takva priča.

Jer kako mogu biti zanimljivi raspleti bez zapleta i peripetija?

Šta da ti pričam! Moja (melo)drama me je načela negde u srednjoj školi. Postoje tako neki postupci koje možeš da pravdaš samo tim malim godinama.

U P. i dalje postoji jedan prolaz između zgrada u koji sam pobegla da plačem kad je rekao da me ne voli. I nije to jedino mesto koje mogu markirati svojom sramotom.

Naravno da sam okretala šoljicu kafe sa Olgom i tražila ljubav u tragovima kafe. Koja zaljubljena tinejdžerka to ne radi?

O alkoholnim jedinicama i onim drugim – u dnevniku, takođe ne treba mnogo da se kaže.

Šta da ti pričam. Zapleti i postoje da te nauče otpetljavanju i prvoj lekciji sazrevanja: nije sramota biti zapetljan, sramota je ne videti to u ogledalu.

U ogledalo danas može svašta da stane. Ali kao i dosad, najbitnije je da li ti se dopada slika.

Šta da ti pričam! Nepodnošljivo je lako biti srećan sa tobom u toj slici – sada kad znam da su na njoj slojevi naših čvorova, zalečene rane i zamazani ožiljci. Neizrecivo je divno čekati sa tobom nova zapetljavanja i sve lepša raspetljavanja, i predviđati budućnost bez šoljice kafe.

U ogledalo može svašta da stane, ako ne zaboraviš sve da smestiš.

Onda ne smeta ni ako se razgolitiš pred svetom. Pa ostaneš otkriven i beo.

Šta da ti pričam! Sve je u redu ako ti se dopada slika!

 

Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: pinterest.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.