Složi me

Složi me. Kažem ti, složi me kao slagalicu od 3000 delova. Oduševi se sopstvenom hrabrošću. Izazovi se. Kaži sebi da možeš ti to sam.

Složi me. Zamisli da nisam obična žena, već globus koji se vrti na tvom radnom stolu. Samo pomisli kako boje okeana toj plastici daju dušu.

Otrezni se kad vidiš da je neko pogrešno Afriku nazvao Australijom, pa kaži: ovi ženski rebusi i nisu mogli da budu logični.

Nije lako imati ženu koja je u srednjoj školi bila pesnikinja. Nema teže zagonetke od studentkinje književnosti. (Računam da su od studentkinja filozofije svi digli ruke).

Ali nemoj da digneš ruke.

Složi me. Kažem ti, složi me kao slagalicu od 3000 delova. Ja nemam platu da ti kupim sat za godišnjicu. Uštekaću nekoliko honorara i uvek ćeš dobiti nešto lepo za rođendan.

Složi me. Složi me kao slagalicu, i čudi se kako sam te ubedila da pročitaš  „Kuma”, kad ti još nisi mene da pogledam film.

(Sad se lupi po čelu, rekla sam javno da nisam pogledala još jedan kultni film).

Briga me za kultne filmove. Meni je kultna naša ljubav. Nju ću da gledam više puta. Za „Kuma” ima vremena. Ljubav neću da stavljam na čekanje.

Složi me. Složi me kao slagalicu.

Jer sam bez toga rasuta po našem krevetu i samo glumim nedodirljivu i nedostižnu.

A u stvari sam cela slika. Treba samo lepo da me vidiš.

(U ram nemoj da me stavljaš. Pritisni me svojim čelom umesto stakla).

Složi me.

Seti se, Žmu, Nušić je rekao: „Brak je ugovor po kome čovek jednom u životu kaže „Da” i preuzima obavezu da to ponavlja celog života.”

Složi me. Složi me kao slagalicu.

I niko neće imati lepšu sliku.

 

Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: weheartit.com

 

1 Komentar
  • Pingback:Složi me…
    Objavljeno 22:16h, 11 juna

    […] Srbijanka Stanković […]