„Severna kapija: Duhovi prošlosti“

Danijel Jovanović oduševio je čitalačku publiku svojim prvim romanom „Severna kapija: Duhovi prošlosti“ koji je objavljen u aprilu prošle godine. Pomenuti roman prva je od četiri priče fantastičnog serijala prepunog misterije, pustolovina, starih verovanja i zaboravljenih  stvorenja iz dalekih slovenskih legendi. U ovom romanu, na preko 300 stranica, život trinaestogodišnje Suzane se menja kada dobije stipendiju jedne od najelitnijih škola u Evropi. Biće to put u mračnu avanturu kakvu nije mogla ni da nasluti jer vrlo brzo po dolasku, devojčica biva uvučena u tajne koje su zidine te škole čuvale vekovima. Misteriozne pojave progone nju i njene prijatelje i oni sve  dublje ulaze u lavirint  opasnosti i strave. Deca će saznati da su bića poput drekavca, more, lesnika i veštice stvarna i da ih je gotovo nemoguće zaustaviti. Suzana, uz sve to, ulazi i u neku vrstu lične borbe koja će je zauvek promeniti.

severna-kapija-blacksheep-rs

Neposredno pred ovogodišnji sajam knjiga, Danijel objavljuje ilustrovano izdanje svog prvenca u izdanju nove, ali ambiciozne izdavačke kuće Vrane. Ilustracije za ovo izdanje radila je Aleksandra Jevtović i savršeno prenela mističnu atposferu sveta “iza kapije”.

“Ovo novo (ilustrovano) izdanje Severne kapije zaista je ostvarenje jednog od mojih najvećih snova. Nema reči kojima bih mogao da opišem tu sreću i zahvalnost. Ova priča ima priliku da još jednom, sada na još adekvatniji način, osvoji srca čitalaca pre nego što nastavci ugledaju svetlost dana.” rekao je autor i dodao da bi drugi deo trebalo da izađe tokom sledeće godine.

danijel-jovanovic

Podsetimo, Danijel je diplominari filolog hispanista i dobitnik nagrade za najbolji prevod ogranizovanom od strane španske ambasade. Završio je i kurs kreativnog pisanja Kreativne sinergije, a njegove kratke priče Kolo  i Kavez  imali ste priliku da čitate i na našem portalu. Ovaj mladi autor nedavno je bio proglašen i “crnom ovcom nedelje”.

Roman, koji su neki kritičari okarakterisali kao “srpskog Harija Potera” možete poručiti direktno preko facebook stranice  porukom u inbox i dobićete ga na kućnu adresu, a uskoro bi trebalo da se nađe i u knjižarama.

 

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.