Šećerna ljubav

– Joj, šećerna vuna! – skiknula sam.

– Tetka, mora li ona da ide sa nama? – prevrnuo je očima moj deset godina mlađi brat.

– Izgleda da da. – saosećajno je glavom slegnula mama – Vidiš kakva je, da je pustimo samu, ko zna gde bi završila.

– Možda bi je kidnapovao čovek što pravi šećernu vunu. – zamislio se brat.

– Možda. – potvrdila je mama, jednako zamišljeno.

Obišli smo krug kroz grad, dok sam ja namotavala šećernu vunu oko prsta. Neke devojčice i dečaci su me gledali i smejali se.

Možda baš zbog vune. Možda jer su dečaci i devojčice, a prave se da su veliki i da im je šećerna vuna smešna. Možda zbog majice čiji je natpis objašnjavao da sam pomešala zaljubljenost i glad. Ali istina je da ja nisam zaista pomešala zaljubljenost i glad. To je bila samo fora. Za naivne velike dečake i devojčice. Za mene.

secerna-ljubav-blacksheep.rs

Zaljubljenost, zaljubljenost je kad ležimo i jedemo kinder i uvek njemu dam više štanglica, iako bih se sa nekim drugim tukla za kinder. Kad čitam strip jedva čekajući da se vrati u sobu iako je tek izašao. Kad čitam strip što brže mogu jer će tako vreme proći što brže može. Kad zaspim čekajući. Kad se nasmeje kad me vidi račupanu i zadremalu i ugnjavi me skroz dok se ne razbudim.

Zaljubljenost je kad spavamo i u snu se grlimo tako jako da ne mogu i ne želim  da promenim položaj sve dok mi se ne ukoči vrat. A i tad, kad stvarno očajnički počnem da se migoljim, kroz san najslađe promrmlja: “A nemoj! A gde ćeš!”

Glad je kad odemo na piletinu u smešno-slatkom sosu, pa mu pojedem sve nudle. Kad se na tom jednom omiljenom mestu rasturimo od ludo brze hrane. Kad jedemo picu i negde na pola parčeta više ne mogu da dišem, i on mi kaže da izgledam kao da ne mogu da dišem, ali stoički završim svoje parče. Kad mi ništa nije slatko kao njegove lignje sa kukuruzom.

I gledam šećernu vunu, gledam zbunjene dečake i devojčice, gledam displej telefona na kom svetli njegovo iščekivanje, i u sebi donosim nepokolebivi zaključak.

Glad… to je kad bih dušu dala za šećernu vunu.

A zaljubljenost… to je kad je šećerna vuna on.

… Ili je možda obrnuto?

Autorka: Milica Stanisavljević

Fotografija: favim.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.