Run for Your Life

Džejson Stetam pomera glavu, levo-desno. Čuje se krckavi zvuk. Bos je, oseća prijatnu hladnoća na tabanima. Režiser ga nervira svojim, uvek poslednjim, uputstvima pred snimanje scene. Momak koji igra jednog od negativaca stoji pored i pravi se da sluša.

Režiser je konačno završio, počinju sa snimanjem scene. Režiser reče: „Tišina!” , i onda, posle nekoliko sekundi, kada je sve utihnulo, i „Snima se!”

Džejson gleda u negativca. Usta su mu izvučena u čuveni kez. Oči mu se osmehuju. Negativac gleda u Džejsona. Napeta scena. Džejson progovara: „Do you remember, you told me once, ’Run for Your Life?’ Well, “ i ovde se Džejsonov kez još više razvalači pod desnu stranu, sad će da poentira, I’ve decided to stay.

Gledam najnoviji film Džejsona Stetama. Natprosečna akcija. Pri kraju filma, rasplet, obračun sa jednim od glavnih negativaca. U jednom trenutku, Džejsonov lik kaže: „Do you remember, you told me once, ’Run for Your Life?’ Well, I’ve decided to stay.’“ Ova rečenica mi se, u tom trenutku, učinila kao jedna od velikih mudrosti, i pomaže mi da razjasnim neke nedoumice koje me trenutno muče.

Autorka: Marija Subić

Izvor fotografija: pinterest.com

(Priča „Run for Your Life“ izdvojena je na konkursu „Promena“).

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.