Radionica: „Kako da Internet radi za tebe?“

Hej ćao,

Verujem da je ovo radionica koja ti je potrebna ukoliko želiš da se promovišeš, zarađuješ ili istakneš putem Interneta. Želim da ti pomognem da razumeš kako Internet danas funkcioniše, a zatim i kako da ga privoliš da radi za tebe. U prevodu, želim da te naučim kako da pecaš na Internetu i upravo tu analogiju ću koristiti – pričaćemo o vrstama ribe, mrežama za pecanje, pecaljkama, udicama, mamcima i, naposletku, o spremanju najboljih ribljih specijaliteta.

Prva i najbitnija stvar će biti da se upoznamo. U prvom terminu ćemo pričati o ciljnim grupama i ključnim rečima i to će nam biti polazna tačka za kreiranje sadržaja radionice. Popisaću sve tvoje i želje ostalih polaznika, i za sledeći termin analizirati vaše prisustvo na Internetu, ukoliko ono postoji. Tokom tog, drugog termina, počećemo da se bavimo stvarima koje su svima neophodne, kao što su:

– Ciljne grupe (za nijansu temeljnije objašnjenje)
– Analiza konkurencije (najkorisnija stvar, verovatno)
– Validacija ideje (naravno da ti je dobra ideja, svašta!)
– Ključne reči (koje su važne?)
– Šta je to SEO i čemu zapravo služi? (ovo ćemo razmatrati stojeći)
– Šta je zapravo brend na Internetu i šta je za njega potrebno? (lični i poslovni)
– Da li nam treba sajt? (naravno da DA?)
– Kakav nam sajt treba? (pre svega lep)
– Šta su landing stranice i kako napraviti svoju? (praviće je dizajner svakako)
– Vrste sadržaja na Internetu i kad je koja najbolja (sve opcije)
– Reklamiranje na Facebooku (ima li to poente?)
– Reklamiranje na Google-u (najbrži put do prve strane)
– Reklamiranje na Instagramu (zar je i to moguće?)
– Šta raditi na Twitteru? (najbolje ništa u većini slučajeva, ali…)
– Kako dizajnirati nešto kad nisi dizajner? (ne, ne treba ti Illustrator ili Photoshop)

Spisak je zapravo podugačak i neću ga celog navoditi.

Da li je baš tebi namenjen ovaj kurs/radionica i šta je cilj uopšte?

Na to pitanje ti ne mogu dati odgovor, ali mogu ti reći sledeće. Ukoliko si (barem jedno od navedenog):

Preduzetnik (sa postojećim biznisom ili bez)
Umetnik (afirmisan ili ne)
Prosečno inteligentna osoba sa idejama

Daću sve od sebe da ti prenesem svo svoje znanje, koje ti može koristiti. Na ove tvrdnje dajem garanciju, te ćeš, ukoliko proceniš da ti moj kurs nije bio koristan, dobiti 50% novca nazad.

ivan-tusevljak-blacksheep.rs.jpg1

Cilj kursa je da za svakog polaznika kreiram adekvatnu i personalizovanu virtuelnu infrastrukturu uz pomoć koje će svi budući marketinški napori donositi optimalne rezultate. Kao što si mogao/la da naslutiš ili možda već to znaš, ne treba svakom biznisu i web sajt i sve društvene mreže. Ideja je da zajedno odlučimo šta ti treba i na šta ćeš trošiti vreme da bi ostvario/la rezultate.

Poenta: Na kraju kursa ćeš imati stabilnu polaznu osnovu, kojom ćeš štedeti vreme, raditi prave stvari i verovatno zarađivati novac, ako ti je to cilj.

U prevodu: Može se reći da ću te naučiti da pecaš.

Zašto mislim da mogu bilo šta da te naučim i ko sam ja uopšte?

Ovo su dva jako dobra pitanja.

Prvo, moje ime je Ivan Tuševljak, i deo sam tima koji je u junu 2014. pokrenuo start up portal www.honorarci.rs i okupio preko 11000 ljudi. Od marta prošle godine, radim i kao strateg za digitalne komunikacije u TAG Media agenciji. Po struci sam arhitekta, ali sam već više od 4 godine u „Internetu“.
Drugo, u svojoj Internet karijeri sam se ponajviše bavio marketingom i jako sam dobro upoznat sa svim segmentima Interneta koje marketing integriše. Radio sam na svojim i tuđim malim biznisima, i za klijente imao i velike korporacije i biznise u digitalizaciji, u mnogim branšama i industrijama. Sve u svemu, učestvovao sam na preko 30 ozbiljnih projekata i ko zna koliko onih, manje ozbiljnih.
I treće, ovo neće biti klasičan kurs/predavanje gde ću ja nešto da pričam, a ti kao nešto da slušaš, niti će biti klasična radionica gde ću ja da ti zadam nešto što te uopšte ne zanima, a ti onda to kao da radiš i na kraju, nikom ništa. Smatram da ćeš u toku ovog, hajde, nazvaću ga – kursa, naučiti da razmišljaš o Internetu na pravilan način i da ga koristiš za svoje potrebe. S obzirom na to da je broj polaznika ograničen na 8, imaćemo dovoljno vremena da prođemo preko svih bitnih pojmova koje je potrebno znati i koji su svima važni, ali ću moći i da se posvetim svakom polazniku ponaosob, kako bi maksimalno iskoristili svačiji potencijal i učili jedni od drugih.

Koliko traje kurs i koliko košta?

Kurs će trajati minimum 6 termina, sa mogućnošću da se proširuje po dogovoru. Cena je 6000 rsd, a svaki naredni termin, ukoliko ga bude bilo, koštaće po 1200 rsd. Kao što sam već pomenuo gore, ali možda ti je promaklo, na kurs dajem garanciju, te ću ti vratiti na kraju 50% novca, ukoliko proceniš da nije vredeo tvog vremena/novca.

Eto, win-win situacija, očekujem te da se javiš na: ivan.tusevljak@honorarci.rs

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.