Prvi roman Stefana Sofronijevića

 

Na ovogodišnjem sajmu knjiga nam se predstavio Stefan Sofronijević sa knjigom “Samo korak”, koju je objavila izdavačka kuća “Čigoja”. On je sa samo osamnaest godina i napisao svoj prvi roman. Stefan je student Filološkog fakulteta. Voli da svira klavir, a pisanjem se bavi od kad zna za sebe.

 

Prvi roman Stefana Sofronijevića: blacksheep.rs

 

Petar V. Arbutina je napisao recenziju za ovaj roman: ” Obično romani mlađih autora u svom tematskom sižeu imaju potrebu da svetu odraslih ukažu na izneveravanje principa istine i vere u život. Mladost je prostor u kome se svet otkriva i istovremeno kritikuje iz pozicije nesputane energije i želje da se sve sada i ovde ostvari u idealnom poretku. To nije pozicija prosvećene sumnje, već pozicija nepristajanja na norme i društveno poželjno ponašanje… Maldost je samo početak puta kojim glavni junak otkriva svet skriven iza privida reda, predapokaliptičnu stvarnost, propast i promene na “tajnoj mapi” života u ezoterijskoj sveri kojom vladaju moći magičnog kamena i demonske sekte Vegrehajtista. Zato je i naslov simbolički intoniran. Naime dovoljan je samo korak pa da čovek iskorači iz svog etičkog principa i da u borbi sa zlom i sam preuzme na sebe metodologiju svog protivnika. Žanrovska polivalentnost oscilira od ezoterijskog trilera preko krimi priče, bildungsromana sve do drame.”

Ukoliko želite da uplovite u svet jednog fotografa, u svet u kome vladaju ljubav i ludilo, a moderno doba nameće neka svoja nepisana pravila, preporučujemo Vam roman Stefana Sofronijevića. Putovanje je uvek u dva smera: ka željenom cilju i u smeru novog iskustva. Otkrijte koji put je izabrao glavni junak romana.

“U svetu kome se bliži kraj sve je moguće”.

 

Autorka Tijana Banović

Fotografije: Stefan Sofronijević

 

2 Komentara
 • StefanSofronijević
  Objavljeno 11:55h, 24 oktobra Odgovori

  Još jednom hvala na ovom prelepom članku. Nadam se da će i ostali misliti isto. 🙂

  • Vesna
   Objavljeno 01:22h, 07 novembra Odgovori

   Procitacu!Obavezno!

Ostavi komentar