Promocija zbirke poezije „TRI KRUGA LjUBAVI“

U Centru za kulturu „Vlada Divljan“, održava se 30. novembra 2019. godine, sa početkom od 19 časova, prva promocija zbirke poezije „Tri kruga ljubavi“, autora Milice Šojić, a u organizaciji Književne omladine Srbije.

Zbirka poezije „Tri kruga ljubavi“ nagrađena je trećim mestom na Jedanaestom književnom konkursu „Pegaz“ za 2019. godinu i premijerno je bila u prodaji na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Edicija „Pegaz“ predstavlja kultno izdanje književnih prvenaca mladih autora u Srbiji i ove godine je proslavila 43 godine postojanja. Zalažući se za očuvanje kulturnog nasleđa Srbije i negujući lepu reč, na ovaj način Književna omladina Srbije pruža mogućnost mladim autorima da se afirmišu i zakorače u vode književne umetnosti i da na krilima Pegaza započnu svoje putovanje kroz lepu reč koja se širi, ostavlja trag i unosi kvalitet, lepotu, ljubav i znanje u živote svakoga od nas.

Sama zbirka poezije „Tri kruga ljubavi“ predstavlja zapise mlade duše o potrazi za ljubavlju, njenom prepoznavanju i prihvatanju u današnjem vremenu. Podeljena je u tri ciklusa – Iluzije ljubavi, Zraci ljubavi i Platonskoj ljubavi.

Svaki od ovih ciklusa nosi u sebi jasne, istančane emocije kroz koje se autor obraća čitaocu prenoseći mu osećanja koja ljubav sa sobom nosi i puštajući ga da i sam u njima prepozna sopstvene emocije, misli, shvatanja i strahove, navodeći ga da prepozna ljubav u svom životu i shvati njenu lepotu i jednostavnost.

 

O samoj zbirci poezije je rečeno:

„Njena poezija je čista ljubav, obučena u svetlosne forme stihova koji kada se međusobno dodiruju, nastaje muzika od Betovenovih do Bramsovih melodija, uzdišući u harmoniji čarobne frule Mocarta.

Drugim rečima, Milica je stvorila poeziju kao slikoviti putopis o lepotama ljubavi i življenja, i konačno – poeziju koja se čita uz neku laganu muziku i čašu dobrog vina.“

 

Promociju zbirke poezije „Tri kruga ljubavi“ pratiće čarobni zvuci klavira mladih devojaka Ivane Ružičić, Natalije Popović i Emilije Petković, a Književna omladina Srbije doprineće da stihovi ožive i ispune srca i dušu svih prisutnih, lepotom i ljubavlju.

Očekujemo vas da svojim prisustvom ulepšate ovaj divni događaj, oplemenjujući svoju dušu i uživajući u stihovima uz čarobne zvuke klavira, shvatajući da je ljubav zapravo jednostavna toliko da staje u samo dve reči, a one glase: „Volim te“.