Plesni studio „Sinatraˮ – „Ovaj Tango za mene, tebe, nju i njega…ˮ (grupa Van Gog)

Idealna kombinacija druženja i ljubavi, umetnosti i sporta, klopanja kod Bucka i treniranja. Studio plesa Sinatra osnovan je 2008. godine u Beogradu i od tada radi punom parom. Oni imaju u svojim nogama gotovo 100 plesova i ne žele na tome da se zaustave, jer ples je njihov život!

mi-2

Ples je za nas…

Ples je za nas život! To nije fraza, zaista, jer ples nije samo način života, već i posao kojim se bavimo. A živeti od umetnosti u Srbiji je veoma teško, pa svi radimo i druge poslove. Ima nas iz svih branši – profesora, bankara, psihologa, novinara… Sve nas spaja ljubav prema ritmu, druženju i pokretu.

Latino, jer…

Latino je veoma blizak našem senzibilitetu, pa i ne čudi što je latino zvuk jedan od najpopularnijih plesnih zvukova kod nas. Ali privlačni su i Valceri, Foxtrot, a posebno Swing! Uz latino ritmove mnogi su se zavoleli, a uz ritam muzike za Standardne plesove zaigrali svoj prvi svadbeni ples.

Zaljubljivanje u ples i zaljubljivanje na plesu…

Želite da upoznate nekoga, ali se pitate kako mu prići i šta reći? Ples je idealno mesto za to! Igranje u paru vam omogućava da partnera očarate osmehom, govorom tela i sa što manje reči. Govorim iz ličnog primera – tako sam upoznao ženu svog života, venčao se i dobio dvoje divne dece, a mojim stopama su krenule i još neke kolege. Svedok sam bar dvadesetak parova koji su se venčali zahvaljujući tome što su se upoznali na časovima plesa u Sinatri. Ako i ne nađu osobu u koju bi se zaljubile, pojedine osobe svakako ostaju zaljubljene u ples i ta veza traje večno.

cas

Lepršave haljine, cipelice, odela…

Moda je sastavni deo plesne umetnosti. Znate kako kažu: „Odelo ne čini čoveka, ali čini plesača!” (drevna poslovica nas plesača) Vaš outfit govori mnogo o tome kojim plesom se bavite, pa plesači posebno vode računa šta će nositi na časovima, treninzima, takmičenjima… Ako partnerka obuče dugu haljinu i zatvorene cipele, a partner košulju sa kravatom ili mašnom, već izgledaju i osećaju se bolje kada igraju Valcer ili Tango. Malo opuštenija i otvorenija varijanta, poneka šljokica i visoke potpetice i devojke su spremne za Latino. Retro fazon je dobitna kombinacija kada igrate Swing… Vaš izbor…

https://www.youtube.com/watch?v=MoQLPI1qmQs

I ples može da se unapređuje, da se menja, prilagođava…

Novi program na kom radimo od prošlog veka uskoro će preplaviti srpsko tržište po neverovatnoj ceni od samo 99.99! Šalu na stranu, zaista smo poslednje četiri godine radili na novom programu drušvenog plesa i nadamo se da će ga prihvatiti sve škole u Srbiji, jer će program i obuku za isti dobiti besplatno! Samba, Cha cha, Bolero, Waltz, Foxtrot, Boogie Woogie, Argentinski tango, samo su neki od plesova sa potpuno novim figurama koje do sad nisu viđene u Srbiji, a prilagođene su potrebama rekreativaca!

Takmičenja…

Želite da se takmičite ili da osetite deo atmosfere na plesnom nastupu, ali ne želite da provedete pola života trenirajući da biste to i dostigli? Može!!! (kao na reklami) Napravili smo organizaciju koja se zove „ProAm ples Srbija”, koja će omogućiti svim rekreativcima da četiri puta godišnje izađu na scenu sa partnerom koji je profesionalni plesač ili njihov trener. Oni će tako dobiti mogućnost da se takmiče sa drugim parovima u preko 20 plesova. U narednom periodu očekuje nas takmičenje na maloj sceni UK Vuk koje će se održati 30.12. Dođite i vi i budite deo novogodišnje plesne bajke!

takmicenje

Druženja i plesne večeri…

Pored redovnih časova organizujemo i dodatne, edukativne časove tokom kojih polaznicima kroz muziku, ples i specifičan način predavanja pokušavamo da približimo sve plesne pravce. Tu su, naravno, i plesne večeri, mesta bluda, razvrata, plesa i druženja… Doduše, bez bluda… I bez razvrata… Ali plesa i druženja ima u izobilju. Često se ode i u kafanu, ali bez mene, a organizujemo i putovanja po svetskim destinacijama tipa Budimpešta, Boleč, Bled, Bosna…

Polaznici i treneri…

Treneri plesa su uglavnom normalni ljudi mada ovi naši – ludi k’o struja! Veoma smo ponosni na naše trenere koji imaju veliko plesno i pedagoško iskustvo. Imamo najboljeg trenera za Latino i Standardne plesove – Milana Krunića, prvaka sveta u Salsi – Jovana Milosavljevića, začetnike Swing plesa u Srbiji – Jelenu, Teodoru i Gorana, kao i dva (m)učiteljska para – Mašu i Peđu, Jecu i Saleta!

Plesni studio Sinatra drži časove plesa kako rekreativcima, tako i ljudima koji imaju plesnog iskustva. Posebno smo ponosni na naše mladence koji nam se obraćaju u sve većem broju sa željom da njihovo svadbeno veselje upotpunimo prvim plesom posebno kreiranim uz njihovu omiljenu pesmu i u skladu sa njihovim plesnim sposobnostima.

ekipa

Kako održavate liniju, a sala vam je iznad Bucka?

Bitno je napraviti pravi balans treninga i ishrane, pa zato redovno idemo, svakih 10 dana, kod Waltera na ćevape. A čuli smo da Bucka neke fensi devojke zovu i Виско. Recept je: svaki peti dan pica, svaki deseti ćevapi, a između toga stvarno mnogo treninga.

Zašto ste vi crne ovce?

U današnje vreme je crnjak biti crna ovca, a nekad je to bilo kul! Mi u Sinatri sebe doživljavamo kao zalutale u vremenu, rođene na nekoj pogrešnoj planeti, ali baš zato se borimo svim silama protiv šunda, kiča i svega onoga što ubija kulturološke principe života!

Mi smo crne ovce, jer nas svi šišaju u vreme kad kulturu niko ne šiša!

Sagovornik: Goran Ilić

Autorke: Sanja Janković, Jelena Jovičić

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.