Na pola puta ne smemo stati

Organizacija Centar za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć – NEOSTART poziva vas na tribinu „Na pola puta ne smemo stati“ koja će se održati 28.12.2017. sa početkom u 12 časova, u „Kući ljudskih prava“ koja se nalazi u ulici Kneza Miloša 4, Beograd. Tema tribine je pomoć i podrška mladima koji napuštaju vaspitno – popravni dom i maloletnički zatvor.

neostart-blacksheep.rs

NEOSTART već dve godine sprovodi program „Na pola puta“ koji je u formi dnevnog centra za ove mlade. Rad centra i posebne aktivnosti u okviru njega do sada su bili podržani od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Trag fondacije i Erste banke. Međutim, već od januara podrška za nastavak rada programa pod znakom je pitanja. Zato vas pozivamo da budete deo tribine i zajedno pokažemo da „na pola puta ne smemo stati“. Ova kategorija mladih nije dovoljno prepoznata kao osetljiva i koja treba snažnu podršku cele zajednice. Zbog toga se njihovi pokušaji da se u društvo vrate kao korisni članovi često osujećuju. Dnevni centar je mesto gde dobijaju podršku na dnevnom nivou, gde sa njima svakodnevno radi grupa stručnjaka i volontera i gde se kroz različite aktivnosti pozitivno usmeravaju.

Na tribini će govoriti predstavnici institucija i organizacija koje se bave podrškom mladima u riziku i zajedničkim snagama pokušati da ukažu na najznačajnije probleme sa kojima se oni susreću. Događaj će upotpuniti izložba radova štićenika VPD gde će isti moći da se kupe, a prikupljeni novac biće iskorišćen za poboljšanje uslova boravka mladih u domu. Istog dana prikupljaće se i donacije od strane građana, pa Vas pozivamo da se dolaskom na tribinu podržite i humanitarni deo događaja.

Zajedno možemo štićenicima u domu ulepšati novogodišnje praznike i pokazati im da mislimo na njih tako što ćemo prikupiti sredstva za ličnu higijenu, slatkiše, odeću i obuću.

Nadamo se Vašem odazovu i radujemo susretu!

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.