Muškarac

28. februar 2018.

Njuška psa je pećnica pod čijom se belinom razmnožavaju ćelije na mojim prstima. Sluzavost naglašava lepotu odsustva, zaokružuje strah koji stvara kičmenu moždinu. Pornografija je duboka kada je zakopana. Kad njeni akteri u ustima zagrizu violinske žice i priguše orkestar. Muškarac nema pluća dok dodiruje psa. Mekoća probode grudni koš i bale zamirišu poput mirišljavog štapića. Kad šakom dodirne peskovito morsko dno, muškarac povraća na pomisao o vagini. Žena od njegovih iznutrica stvori šarenu liticu. Litica se oskrnavi kada joj poslušaš impuls. Žena je lepa ako je obojena. Ako se njena ne-crna kosa preliva po obodu podvodnih okeanskih stena.

Pas je disao pod vodom. U pećnici, moji su prsti narasli dovoljno da šakom obuhvatim okean. Prsti su mi stakleni u kontaktu sa životinjama. Životinjski zubi podsećaju na lizalice i lepljivost slatkiša me obuhvata nalik na oktopoda.

Pas je zagrizao oktopoda. Njegovi pipci mu se obmotavaju oko creva. Psu ne trebaju creva. Muškarac je udomljen kraj psa. Oni su lepi kada su skriveni. Skriveni i potopljeni ispod peskovitih neravnina.

Žena je u dnevnoj sobi. Pas se ugušio od oktopodovih pipaka. Ja sam izgubio prst u tesnom okeanu. Muškarac se davi. Muškarac povraća. Razmišlja o vagini. Žena je i dalje u dnevnoj sobi. Leš psa je sahranjen u predsoblju.

Autor: Marko Jović

Fotografija: saatchiart.com

muskarac-blacksheep.rs.jpg2