Molim te, Dženis

Juče sam poželela da opet slušamo ploče. Da opet čujem zvuk ploče u njegovoj sobi, u mojim ušima. Donosila sam mu više ploča koje su ostajale kod njega i koje bi, kada bi ih poslušao, vratio. Ali ti, Dženis, ti si bila posebna.
Danas mi je vratio moju ploču Dženis Džoplin koju sam donela zadnjeg dana leta. Mislila sam, tada, da će da me spasi. Da nas spasi.
Stavila sam je u korpu bicikla pažljivo i dok sam okretala pedale kao bez duše pridržavala sam je rukom. Sunce na nebu tada je već gubilo sjaj i toplinu.
Plašila sam se kraja leta i tom pločom sam htela da zaustavim vreme. Ali, Dženis, izdala si me. Nismo ni poslušali obe strane, a on te je već vratio. Nismo uspeli ni da osećamo nostalgiju za letom dok je slušamo u decembru.
Nisi uspela da dočekaš sledeće leto kod njega, Dženis. Da ga podsetiš, da me se seti kada pusti tvoju ploču i čuje taj topli zvuk gramofona.
Ja više nemam gramofon i ne mogu više čuti tu toplinu zvuka. Ko zna da li ću je ikada više i čuti.
Osim ako je on opet ne pusti. Na svom gramofonu, u svojoj sobi, na kraju leta.
Molim te, Dženis, da čujem tvoju ploču još jednom. Na njegovom gramofonu, u njegovoj sobi, na kraju leta. Molim te, Dženis, vrati mi to parče duše, da se opet osećam dobro.

Autorka: Sara Stepanović

Fotografija: weheartit.com

molim-te-dzenis-blacksheep-rs

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.