Mi smo se stvarno voleli

Niko nam nije verovao, ali mi smo se stvarno voleli. Tad, nekad, kad su nas zbunjeni roditelji videli samo kao pijanu decu što kući donose četvorke i neopravdane izostanke.

Mi smo se stvarno voleli i živeli za trenutak kad će zapištati mobilni telefon, a na displeju se pojavi pisamce – kao u Balaševićevoj pesmi. SMS nije morao biti u tom stilu, dovoljno je bilo „dobro jutro“ ili „laku noć“ ili „srećnooo!!!“ pred kontrolni. Mi smo se stvarno voleli i naša ljubav je mogla da stane u te banalne reči i želje.

Jutro bi stvarno postalo dobro, iako je on istrčavao iz tramvaja u neki beogradski park da ne zakasni na prvi čas, a ja se klackala Niš ekspresovim autobusom kroz gradsku gužvu. Dovoljno je bilo znati da on zadihano diše, pomalo od trčanja, a više od pomisli na mene.

Niko nam nije verovao, ali mi smo se stvarno voleli. Tad, nekad, kad su nas profesori opominjali da odrastemo i da se maturski i prijemni ispiti neće položiti sami od sebe. Školski hodnici su čuvali naša strahovanja i nevericu, duboko nas je vređalo što niko ne shvata da nismo više mali. Pa mi se stvarno volimo, a oni pojma nemaju!

Mi smo se stvarno voleli i verovali da ta ljubav mora da je veća od biohemijskih formula i matematičkih nejednačina. Mi smo bili jednačina sa bezbroj nepoznatih za okolni svet, ali potpuno jasni jedno drugom. Jednaki i zaljubljeni.

Mi smo se stvarno voleli i sa podsmehom gledali u lica profesora koji su (o znali smo sa sigurnošću!) već zaboravili kako se STVARNO voli. Oni su znali samo da upisuju čas i drže jednolične lekcije, večito ozbiljni i dosadni.

Niko nam nije verovao, ali mi smo se stvarno voleli dok nam još rođendanske torte nisu imale dvadeset i kusur svećica. Oni su mislili da smo deca, a mi smo znali – isprepletenih prstiju i rasplesanih hormona – da nam neće verovati ni danas kad kažemo: mi se još volimo.

Mi smo se stvarno voleli, još tada kada se priča o večitoj ljubavi još mogla pripisati mladalačkoj ludosti. Sad se pravimo da smo u braku, imamo decu, poslove i plate. Oni misle da smo odrasli, a pojma nemaju.

Mi se još stvarno volimo. I to je dovoljno za zauvek.

camila-cordeiro-213471

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: unsplash.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.