Marina Mićanović na “putu mašte”

 

Prošle nedelje je održan Prvi Serbian Fashion Week. Bili smo u prilici da vidimo kreacije različitih dizajnera. Mlada dizajnerka Marina Mićanović je svojim kreacijama obojila veče u crno i zlatno. Predstavila je 12 novih modela, koji su privukli veliku pažnju publike i eminentnih modnih stručnjaka. Tango je njena večita inspiracija. Ovog puta se poigravala sa trakama, ali je ipak ostala drugačija i dosledna sebi. Krenimo putem mašte!

 

Marina mićanović blacksheep.rs

 

Kako si zadovoljna proteklim Serbian Fashion Weekom?

Veoma sam zadovoljna idejom ovog modnog događaja, koji će se od sad dešavati kod nas. Posebno me raduje što pruža puno mogućnosti za sve domaće dizajnere, kao i za one koji su na početku karijere. Sve ovo u mixu sa stranim izvođačima, kao i mnogim stučnjacima iz sveta mode… Zaista je jedno dobro iskustvo i jedan korak napred!

 

Serbian Fashion Week je okupio brojne modne stručnjake, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Ko ti je dao najbolji savet?

Jeste, događaj je zaista ispunio, rekla bih, sve standarde koje podrazumeva jedna modna manifestacija. Sjajno je iskustvo sresti sve te zanimljive ljude , proćaskati i družiti se sa njima. A svi saveti su podjednako važni za moji dalji rad, tako da ne bih izdvajala neki posebno.

 

Marina blacksheep.rs

 

Ovo je tvoja prva samostalna revija, koja nosi naziv “The road of fantasy”. Zašto si se odlučila za ovaj naziv kolekcije?

“The road of fantasy” je zapravo, mali deo onoga kako ja vidim modu. Od samog starta, to nisu samo trendovi, već inovativnost koja predstavlja ženu kojoj se obraćam. Moja fantazija ili put mašte je i u ovoj kolekciji koja je u vidu traka sa kojima mogu da se igram i bukvalno fantaziram, stvarajući nove i zanimljive forme iz kojih kasnije izvodim svedene haljine, povezane sa pričom i kolekcijom. To je moj svet izrazen kroz ples, modu i dizajn.

 

Od kojih materijala su izrađene kreacije?

S obzirom da ideja kolekcije zahteva mekoću, lepršavost, a istovremeno i formu, koristila sam saten, muslin, kožu i brokat, pa su na taj način malo i izmešani stilovi, ali idejno- to je urbana elegancija koja je nosiva u svim prilikama.

 

Marina blacksheep.rs

 

Odlučila si se za crnu i zlatnu boju, zašto?

Fascinantna je simbolika svega što vidimo i osetimo, ili doživimo. Na taj način često kroz svoje osećaje, kroz simboliku dobijem sliku sebe u tom trenutku, ili za stalno, zavisi. Zlatno žuta boja je jedna od tih momenata, koje primećujem, koje me na neki svoj način “bude” Samim tim tu boju želim da primenim sada, ali i u svakom trenutku. Simboliše večnost, a u kombinaciji sa crnom-mističnost. Čini jaku kombinaciju i dodatni efekat koji želim da prenesem zajedno sa kreacijama koje pravim.

 

Da li je tango ponovo bio inspiracija za ovu kolekciju?

Tango će uvek biti moja priča. Tango je umetnost i taj ples je moja inspiracija.

 

Marina blacksheep.rs

 

Trake su bile dominantni detalji na kreacijama i slobodno mogu reći, nešto po čemu si prepoznatljiva.

Trake su ručno rađeni detalji. Sa njima sam krenula prošle godine i zaista su mi zanimljive za igru, kada sam u procesu stvaranja kolekcije. Stavljala bih ih svuda! Bilo da su krute, umekšane ili u boji, trake imaju uvek primenu u mojim vizijama i idejama. I dok crtam one se dešavaju kao umeksane geometrijske forme, a zašto je to tako, to je ipak neobjašnjivo. Dolazi iz unutrasnjosti mog bića, sa kojim sam zajedno na ovom putu.

 

marina blacksheep.rs

 

Kome su namenjeni modeli i kako možemo doći do tvojih kreacija?

Modeli su namenjeni ženama koje modu vide slicno kao i ja- kao sopstveni i lični izraz sebe, a ne samo kao trend, koje uz svoju različitost iznose fantaziju, oslobođenu od bilo kakvih pravila i formi. Znam puno takvih žena i raduje me ta cinjenica. Što se mojih modela tiče, tu je par jako dobrih studija, u kojima su pored mojih kreacija, izložene kreacije drugih kvalitetnih dizajnera. Najčešće radim po porudzbini, u dogovoru sa klijentima.

 

 

 

Tijana Banović

Fotografije: Nele Kaiman, SFW

Nema komentara

Ostavi komentar