Ložim se na ljubav!

– Odlučio sam da je više ne jurim. Dosta je bilo. Sve sam osetio – vatanje na plaži, seks za jedno veče, cepanje bluze, maloletnice, šetnje, dugu vezu, umalo ženidbu, šoping, pisanje pesama i hot čet.

– Mislim da je šoping sa ženama presudan za ovo odustajanje! – nasmejala sam se.

– Presudilo je to što sam posle sto godina prema nekom bio dobar. Koliko sam se samo zajebao! Vas lože bre, samo kreteni i kad vas tretiramo kao maramice. Jednokratna upotreba i bacanje.

– Matori, ne znam gde je zapelo sa tom tvojom, ali ja se ložim na ljubav. Možda nije prava?

– Naravno da nije prava, čim se ne zaljubljuje u mene.

– Okej, ego je tu i tvoje odustajanje. Šta ćeš sad? Da glumiš zid?

– Ma, kakvi! Već sam se promenio. Sad više vodim računa o sebi, trčim i izbegavam alkohol. Večeram šparglu. Čoveče, dok nisam otišao kod nutricioniste, nisam imao pojma da je jebena špargla toliko zdrava!

– Izvini, je l’ ovo bila uvertira da mi kažeš da si postao derpe zbog jednog odbijanja? Da se razumemo, meni je svako opredeljenje politički korektno, samo da znaš da ni kod njih ne cvetaju ruže.

lozim-se-na-ljubav

– Nisam… samo eto, vidim nas kako se i u pedesetim glupiramo po klubovima i glumimo pijane tinejdžere. Ukoliko ne riknemo od ciroze jetre i tvoje romantike.

– Bolje da nas ubije moja romantika, nego kredit, polovni auto, kineska dekoracija za kuću i život na rate.

– Kad smo kod romantike, kako kod tebe stoje stvari?

– Savršeno! Prva faza – više ne mislim da sam pametna na babu, jer moja baba uvek pravi odmerene i prave izbore. Druga faza – na prvom času joge nisam našla sebe, pa sam odustala. Treća faza – lutanje gradom sa kerom, Instagram i štrebanje su moja zamena za Persen. I krajnji stadijum – dva pročitana priručnika za samopomoć.

– Ložiš me? Mislio sam da to niko ne čita. Šta kažu knjige?

– Trudila sam se da skontam ta motivaciona trabunjanja– tipa, ti si moćna, ti si jaka, ti možeš sve, čitav svet je u tebi… Na sve ovo dodaj da iza sebe imam jednu opasnu tuču u osnovnoj školi i kafansko huškanje od pre par godina. Kao klinka sam trenirala karate i tu je neki sertifikat za položenu samoodbranu.

– Dobro, kakve sad veze imaju priručnici za smopomoć, tuče i karate?

– Pa, ON je veza. Mogu da čitam priručnike i da budem borilački potkovana do sutra. Kad stane ispred mene, ostajem bez garda i mozga. Ložim se na ljubav.

– Baš na tu ljubav?

– Na tu. I plašim se maramica za jednokratnu upotrebu. Nego, kaži mi, koliko košta ta tvoja špargla?

Autorka: Tijana Banović

Fotografija: favim.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.