Ljubi je tetka!

– Četiri puta sam te zvala od jutros. Zašto se ne javljaš? – sa druge strane „žice“ je urlala Nađina mama.

– Evo, javila sam se.

– Da li znaš da planiram da te ubijem?

– Sad znam. Dozvoli mi da se istuširam i našminkam. Nije okej da me na onaj svet pošalješ nesređenu.

– Opet si neozbiljna. Ti i Nađa ste sve pomešale!

– Šta smo pomešale?

– Treba ti da se udaš, a ona da bude normalna desetogodišnjakinja, razumeš?

– Trudim se da te razumem, ali ne razumem. Ne mogu da stignem i da umrem i da se udam u jednom danu. Mnogo je bre, ženo čak i za ovu priču!

ljubi-je-tetka

– Ti si za sve kriva! Iskvarila si mi ćerku bajkama. Vratila si se na nivo desetogodišnjeg deteta, dok Nađa piše ljubavne sastave.

– Ovo je uvreda za sve desetogodišnjake! Oni mnogo bolje znaju da objasne i da nacrtaju svet od nas. Ne znam što dižeš paniku oko sastava?

– Zato što je pisala o ljubavi.

– Pa neće valjda da piše o otadžbini i čojstvu?

– Bolje o otadžbini, nego o tome da planira da se uda. Lepo je tetka uči od malena.

– Znaš šta, ja joj možda čitam bajke i učim je da lepo piše. Povremeno pojedemo sladoled kad ne treba… dobro, i čips umesto ručka. Znamo obe da se isflekamo. Nekad, eto razgovaramo i o ljubavi. Kunem ti se da tada ne psujem, niti spominjem seks. Ni tučak ni prašnik, čak! Ali o udaji da razgovaramo? Nikada. To nije moj teren. Tu sam nepismena.

– Draga moja nepismena tetka, stvorila si emotivno pismeno dete. Čekaj samo da nađem taj deo… Gde je sad?… Aha, evo ga: Moja tetka se stalno zaljubljuje i ja je razumem. To zaljubljivanje ne košta ništa, a može da znači baš puno. Punije od sladoleda. Svet bi bio lepši, kada bi bilo više te ljubavi, sladoleda i vitezova. Kad mi tetka priča o vitezovima i prinčevima, znam da je to k’obajagi, al’ bih volela da mi se ta priča dogodi. Danas ljubav ne ide nikako. Srca izgleda ne rade k’o na filmu. I to ljubljenje, to isto postoji samo na filmu. Ja tako neću da radim. Zato sam napisala poruku Petru, da me odvede tamo i da se udamo. Kad se udamo, onda ćemo imati ljubav.

– Ljubi je tetka! Još malo da joj doteram stil i ubacujem je u redakciju Blacksheep-a!

– Tijana, dete planira da mi pobegne iz kuće sa nekim Petrom. Možda je narkoman? Ne znam ni ko su mu roditelji. Ima deset godina i pretvara se u delikventa koji planira udaju! Odrasla je preko noći. Ko je Petar? Govori!

– Staramajka, opusti se i odloži pištolj. Dete ti je skroz okej i ne želi da odraste. Zaljubila se u Petra Pana.

Spsutila mi je slušalicu.

Zavalila sam se u fotelju. U tom momentu je moj osmeh skicirao ponos. Ukoliko Nađa odluči da poraste, velike su šanse da postane Andrić. Dobro, malo sam preterala. Da postane romantični Andrić. Iskuckala sam joj poruku: „Početkom juna idem na venčanje. Znači, dvoje su odlučili da se udaju. Imam +1 za taj vašar. A ti imaš dve opcije: Da budeš moja pratnja i da vidiš ljubav, ili da mi pozajmiš Petra za taj dan. Ljubi te tetka!“

Autorka: Tijana Banović

Fotografije: favim.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.