Ja sam old fashioned girl

Ne dopadam se ja njemu. Ja sam old fashioned girl.

Jesam, ja sam od onih djevojaka koje jedu keks i mlijeko iz činije u kariranim gaćama za spavanje i plaču svaki put kada gledaju Snjegove Kilimandžara. Ja sam i ona koja voli svilene šarene ogrtače i pletene čarape.

Na ulici ljubim pse lutalice jer ne volim u ružičasto obučene pudlice. Duša mi je skitnica pa znam kakvo je divna njihova sloboda. Zato ih grlim i podijelim sendvič sa njima. Nisam našminkana ukrućena dama, koja se boji psa i pauka. Draži su mi pauci od ljudi, bar znaš zašto i za koga zamke pletu.

Nisam od onih koje furaju modernu umjetnost i koje na račun tate izučajavaju bečke škole. Ja sam kupovala knjige na buvljaku, živjela u malom iznajmljenom stanu i studirala ono što volim.

luna-h-blacksheep-rs-jpg1

Jesam, ja sam od onih djevojaka koje nose haljine koje su same prekrojile od maminih iz ormara. Nisam od onih koje šopinguju po metropolama. I ne češljam se nikada. Divlja mi je kosa, neukrotiva baš kao i duša koja putuje u crno-bijelim filmovima, druži se sa Bodlerom negdje u Parizu, i inspiriše Šnitkea dok komponuje.

Jesam, ja sam sve ono što nisu sve one koje mu se dopadaju, i obična i neobična, i jednostavna i komplikovana, i prosta i magična, i našminkana i divlje neuredna… i zaljubljena i neosvojiva.

Autorka: Luna H.

Fotografija: tumblr.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.