Izložba slika Marijane Knežev: “Koloristički ujedi”

Marijana Knežev predstavlja svoj najnoviji ciklus slika „Koloristički ujedi“ na Bunker Fest-u u SKCNS “Fabrika” 15.10.

Samostalna izložba slika autorke Marijane Knežev „Koloristički ujedi“ biće otvorena za sve posetioce 15.10. od 20h u okviru tradicionalnog Bunker fest-a, festivala književnosti, umetnosti i autora koji odstupaju od uobičajenog, u galeriji kluba Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

pomeranje-grada-50x35cm
O svom najnovijem ciklusu slika sa intrigantnim naslovom, sama autorka kaže:
„Izuzetna mi je čast što ću imati priliku da izlažem svoje najnovije radove na čuvenom Bunker Festu, festivalu koji neguje neuobičajenost i autentičnost, a koji se sada već tradicionalno organizuje u Novom Sadu. “Koloristički ujedi” je ciklus slika koji se bavi temom vremena u kojem živimo. To je svet gde profit, uz sve materijalne stvari koje ga neizbežno prate, počinje da zamenjuje prirodne nagone, stvarajući smešne, izdeformisane kreature. Materijane stvari su ono što je imperativ, i jedino što teži razmnožavanju. Pri tom ne gubi lepotu, formu, niti menja karakter. Usled toga, pojavljuju se sterilizovane kreature, sa elementima estradizovane ličnosti, jer je imperativ biti primećen. To je vreme gde je sve intenzivnih boja, šljokičavo sa štrasevima i slojevito dezenirano, a istovremeno agresivno i sa konstantnim pritiskom, kao da nad ujeda spolja i iznutra…Što znači da ništa ne treba prihvatati zdravo za gotovo, a naročito izbore koji zavise od naše slobodne volje, a takvih je najviše. Izložba slika svakako nosi poruku da svemu treba pristupati svesno I odgovorno, jedino ćemo tako, razumejući ove fenomene, da im se odupremo. Dakle, ima nade. “

samokloniranje-50x35cm

Preporučujemo vam da posetite Bunker Fest I njihov prateći program, kao izložbu ove mlade ambiciozne autorke koja je jedne nedelje bila i naša Crna Ovca. Marijana Knežev će izložiti ukupno 17 slika. Tema izložbe “Koloristički ujedi” je, više nego aktuelna, a sam pristup autorke inovativan i neuobičajen, uobličen u kolaž tehniku. Dobrodošli ste u subotu u SKCNS “Fabrika” (Bulevara Despota Stefana 5., Novi Sad, izložba je u galeriji na I spratu).

boje-slatkih-zelja-60x50cm

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.