Izložba fotografija i promocija zbirke poezije “Kaput i kupine”

 

Dođite da u petak 25.01.19 od 19h do 21h uživamo u simbiozi fotografija i poezije, uz lagane jazz tonove.

Nakon otvaranja izložbe fotografija, sa autorkom će o knjizi, i položaju mladih autora razgovarati Tijana Banović urednica portala www.blacksheep.rs, koji od marta 2017. godine objavljuje i radove autorke.

U svojoj poeziji, autorka sagledava patrijahalni model stalne borbe između imperiorne figure muškarca i podređene žene, koja se bori svojim buntom. Za sebe tvrdi da nije feministkinja, već samo sagledava i otvoreno iznosi činjenice. Pesme obiluju čistim i ogoljenim emocijama, bez cenzurisanja.

Dragana Marković je rođena 08.10.1992. godine u Šapcu, od 2011. godine živi na relaciju Pančevo – Beograd, po zanimanju je strukovni ekonomista. Pisanje i fotografisanje su hobiji, koje je objedinila na svom instagram nalogu. Pesme su nastale kao opis fotografijama, kasnije su postale samostalno sredstvo izražavanja. Od marta 2017. godine svoje radove objavljuje na portalu www.blacksheep.rs od nedavno i na portalu www.insp.rs.

Zbirka poezije “Kaput i kupine” je objavljena u oktobru 2018. godine, predstavljena je čitaocima na štandu Nove poetike na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. U novembru 2018. godine je promovisana u okviru književne večeri Punchtown poetry Pančevo u Štabu Pogon, koju uređuje Stefan Stanojević.

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.