Izgubljen slučaj

Neobrijani pesnici. Uvrnuti režiseri. Pisci u kariranim košuljama. Zajebani frontmeni. Muzičari sa veštim prstima. Izgubljeni glumci. Umetnici u pokušaju… Padala sam na takve likove. Padala sam pod njih.

Postali su moje malo opšte mesto. Za romantiku. Za divljanje. Za skidanje. Za razbijanje.

Mislila sam da bez takvih ne umem da pišem. Fini dečaci koji ne poznaju veltšmerc, zdravorazumski razmišljaju i imaju neki plan – nisu zanimljivi likovi. Ni u književnosti, ni u životu. Jer, zaboga, ako ne ume čvrsto da drži flašu oznojenog piva u parku i da recituje poeziju, teško da će mi otkazati kočnice na srcu. Poezija poziva na bunt, a uz koju flašu i na revoluciju.

Zavodili smo se vikendom. Postavljali smo zamke jedni drugima – od glasova, nota,  stihova, filmskih kadrova i tekstova. Svako se snalazio kako ume i sa onim što ima. Poenta je bila u igri. Koristili smo te naše male  talente i od njih pravili najlepše pizdarije. Ljudi su voleli da nas čitaju, slušaju ili gledaju. Jedni su mislili da je to umetnost, drugi da smo budale, treći su se divili tim „emocijama“,  a mi smo se samo dopisivali. Do krajnjeg cilja – osvajanja nečijeg međunožja. Posle toga se niko nije usuđivao da živi taj pakao.

Nastavljali smo dalje. Ka novoj igri, novom vikendu.

izgubljen-slucaj-tijana-banovic-blacksheep.rs

Vikend je kad se klinci prvi put napiju od dve vodke, pa pevaju po ulici. Vikendom možeš videti mnogo modernu lepoticu u bundi, kako plače na narodnjak. Vikendom se devojke u tigrastim odorama  popnu na karirane stolove kvazi kafana. Vikendom se oseća testosteron po kožnim separeima. Vikendom se samo jebe. Vikendom zaboravljaš ko si. Vikend je izgubljen slučaj.

Svako opšte mesto u kom predugo cupkaš je zatvor.

Ne volim cupkanja u mestu. Ni opšte. Ni predugo. Ni zatvaranje.

Ne padam više.

Mislim da me prolaze takvi likovi i dopisivanja.

Mislim da me prolaze vikendi.

Mislim da se zaljubljujem.

Zaljubljivanje nema veze sa mišljenjem.

Kažem jebeš mišljenje, mozak i opisivanje.

Smejem se po ceo dan.

Baš je dobro ovako.

 

Autorka: Tijana Banović

Fotografija: Ljiljana Božović

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.