Milan B. Popović: „Biću jači, istrajniji i bolji!“

 

Milan B. Popović je pesnik, kritičar, kolumnista, poznavalaz muzike i novinar. Otkriće nam kako se tetovira srce, ali i zašto je „crna ovca“.

 

Čime Milan B. Popović oštri olovku ili kako se postaje pesnik?

 

Milanova olovka je prirodno, samim rođenjem, naoštrena. Pesnik se ne postaje na silu, pesnika nosite sa sobom i pitanje je momenta kada će on progovoriti, kada će se predstaviti širokom auditorijumu.

 

992227_10201457681978926_2057558369_n

 

Kako se tetovira srce?

 

Emocijom, iskrenošću, požrtvovanošću, odanošću, vernošću, voljenjem…

 

 

Koliko su brutalno dobre namere našeg vremena?

 

Namere savremenog , modernog vremena uopšte nisu dobronamerne. One su brutalne. Otuda naslov moje druge knjige pesama i muzičke rock/heavy metal CD kompilacije “Vreme brutalnih dobronamernika”. Podeljeno je besplatnih 1.000 (hiljadu) original CD primeraka, ali vaši čitaoci, sada, ceo CD “Vreme brutalnih dobronamernika” u mp3 formatu i knjižicu u pdf formatu i press materijal mogu naći na mom sajtu www.MolitvaTetoviranogSrca.com , koji je dizajnerski i grafički osmislio IT umetnik Goran Kostić. Na kompilacijskom albumu „Vreme brutalnih dobronamernika“ nalazi se 18 grupa i izvođača: Aleksandra Slađana Milošević, „Alogia“, „Instant karma“, „Abonos“, „Art diler“, „Backbone“, „Tales of dark“, „Broken strings“, „Atlantida“, „Disparador“, „Amaranth“, „A. R. Club“, „Heaven rain“, Iskaz, „Darkshines“, „Asphalt Chant“, „Seraphim“ i „Demether“. Pri odabiru sastava vodilo se računa prvenstveno o kvalitetu, ali i o teritorijalnoj rasprostranjenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova.

 

1420202_10201457682018927_606539379_n

Rok još živi, zato što…

 

Zato što tako mora biti. Zato što nas svakodnevnica nezaustavno inspiriše…

 

Na koje pitanje Milan nema odgovor?

 

Kada ću fizički otići sa ovoga sveta?

 

 

Šta je najskuplje na svetu i koliko košta kora integralnog hleba?

 

Najskuplje na svetu su Bog, vera, prijateljstvo, umetnost i ljubav. Kora integralnog hleba košta mnogo živaca, truda i odricanja.

 

Milanova pesma „Ubuduće ne pričaj o budućnosti“, a opet – gde je Milan za 17 godina?

 

Ne znam. Videćemo.

 

 

1414657_10201457681938925_66911921_n

 

Kada čuvena i legendarna Slađana Milošević otpeva Milanove stihove…

 

…to predstavlja uspeh i zajedničku kreativnu saradnju o kojoj mnogi mogu samo da sanjaju. Ja sam je sproveo u umetničko delo, u realnost, u obostranu muzičko pesničku diskografiju, u istinu!

 

 

Zašto je Milan “crna ovca”?

 

Zato što je drugačiji i talentovan. Zato što se ne predaje kad naiđe na prvu prepreku. Ni na desetu. Zato što je dosledan, uporan i iskren! Zato što su mu objavili 4 (četiri) knjige pesama („Narodna knjiga“, Beograd) i 1 muzički CD i on i dalje ne može da živi pristojno od svoje umetnosti. Zbog toga, Milan B. Popović se, naravno, neće predati. Naprotiv, biće još jači, istrajniji i bolji!!!

 

Srbijanka Stanković

Fotografije: Milan B. Popović

 

Nema komentara

Ostavi komentar