Havana u Beogradu

 

Od 7. do 10. novembra biće održan treći po redu festival kubanske muzike i plesa “Havana en Belgrado”.

Umetnici sa Kube već treću godinu zaredom dolaze u Beograd da kroz muziku i ples predstave svoju kulturu i religiju. Ovo je najveći festival ove vrste u regionu i okuplja zaljubljenike u kubansku muziku i ples iz cele Evrope. U toku četiri dana trajanja festivala organizuju se koncerti, šou nastupi, žurke i plesne radionice. Večernji program se odigrava u Studentskom kulutrnom centru (SKC), a dnevni program u DKC “Majdan”.

 

Havana Beograd: blacksheep.rs

 

Osim grupe Fclan, koja će imati koncert u subotu veče, za odličnu atmosferu na žurkama pobrinuće se DJ Nelly, DJ LeOCuba, DJ El Gato Volador.

A, kako se plešu salsa, rumba, orishas, reggaeton, pokazaće nam svetski poznati plesači: Yoannis Tamayo, Teresa Castaneda, Fredy Garcia Batista, Yeni Molinet, Ismaray Chacón, Anier Sanchez Sandoval, Jorge Luis Garmendia, Emilito Herrera, Solangel Fernandez, Saul Perez, Yaima Ferrera Vaillant, Yomar Amador Morejon, Gerardo De Armas Sarria, Tomas Jimeno Jr.

 

Osim kvaliteta programa, ono što posebno odlikuje ovaj festival je energija ljudi koji organizuju događaj. To je “Havana Belgrado” tim koji je osvojio prvo mesto na takmičenju Rueda World Championship u Minhenu 2010-e godine. Time su stvorili ime i priliku za gostovanja na mnogim salsa kongresima i festivalima u celoj Evropi. Ovi momci i devojke u školi salse “Havana” drže časove kubanskih plesova i njihovi učenici sada osvajaju prva mesta na evropskim takmičenjima. Sva znanja koja stiču po svetu prenose na svoje učenike u sjajnoj atmosferi. Svaki čas je zabava i opuštanje.

 

Havana u Beogradu: blacksheep.rs

 

Detaljnije informacije o festivalu možete pogledati na sajtu www.havanaenbelgrado.com, a o školi salse Havana na sajtu www.havanabelgrado.com.

Posetite i njihovu FB stranicu “Havana en Belgrado” i potražite ih na YouTube kanalu da biste dobili još bolju sliku šta to oni rade i kako se zabavljaju.

 

Izvor fotografija: Havana, Nemanja Sekulić

Nema komentara

Ostavi komentar