Dijalozi sa Nidom Dil

Zamislit ćemo da smo u “Ponosu i Predrasudama” i pismima razgovarati.

Nida Dil mi se nikako ne uklapa u to stoljeće. Ona je avangarda. Ili  osamdesete i erotizam. Ona je žena koju ni Endi Varhol ne bi mogao uništiti.  Ima neobično duge noge i brblja toliko da joj uvijek cigareta dogori među prstima. Uvijek je odjevena u neki životinjski print. Ona je ona plavuša zbog koje su zavidne žene nazvale plavuše lakim ženama.  Savršenstvo koje tjera na grijeh. Pri tom još i inteligentna. Ponekad mislim da bi ona mogla ubiti muškarca, hladnokrvno. Nidu Dil sam pronašla u svojoj kancelariji za mojim stolom dok je preturala po mojim stvarima pokušavajući da shvati posao urednika. U kožnoj mini suknji sva nespretna i isprepletenih nogu kao kod Šeron Stoun u “Sirovim Strastima”, Nida Dil me pogledala zbunjeno i odvažno.

dijalozi-sa-nidom-dil-blacksheep.rs

Sviđa mi se Viber, tamo Nida Dil i ja razgovaramo, ovako:

„Danas mi se javio bivši.

Trudna mu je žena. Priča o glupostima.

Pati za mojom neukrotivošću i muči ga činjenica da će me neko imati za cijeli život. Njegova žena ne zna ni ko je Van Morison. Njegova žena je počešljana. A njemu nedostaje moja neukrotiva kosa preko desne strane lica. Njegova žena ima umjetne nokte. A njemu nedostaju moji dugi prsti  i ono kad skrivam oči njima i pitam ga, dok gledamo horor, „je li prošlo?“.  Njegova žena ima savršena tri sloja pudera na licu, a njemu nedostaje tačan neparan broj pljegica na mom nosu.  Njegova žena na Fb – u ima cover Keri Bredšou i sliku profila sa njihovog vjenčanja.  Njegova žena je na vjenčanju stavila njegovu ruku na svoj stomak, ćutke mu rekla „svako plaća svoje greške“, zadovoljno se nasmiješila i rekla „da“. A on je u tom trenutku vidio mene u jednoj od ulica Lisabona, nosila sam štikle u ruci, vukla mi se žuta svilena haljina po popločanoj ulici i pjevala sam fado.  Njegovoj ženi se sigurno jedu kiseli krastavci. Njegova žena je baš kliše. On ima trudnu ženu. On nema mene. “

Nida Dil se ježi udatih žena. Mrzi trudnoću, jer želi nositi svoje xs hlače sa leopard printom još dugo. Dajemo si jedna drugoj komplimente, jer vidimo jedna drugu u ogledalu.  Sviđam joj se, i, bez obzira na nespretnost u vezi, u kojoj se nalazim, ne kritikuje me. Naprotiv, ukazuje mi na seksipil koji posjedujem. Tjera me da uživam u svojim greškama, jer ih niko ne zna napraviti kao ja.  Meni i Nidi Dil je žao mog bivšeg. Danas smo ga otračale. Kažem joj da je i ostario. Ona mi kaže da nije, već da sam se zaljubila u nekog drugo, pa mi je sad on smiješan. Ljubav je poput životnog ciklusa u prirodi. Onaj lanac koji smo učili iz biologije. Neko nekog pojede, pa pos… pa ga ovaj drugi opet pojede… ima taj neki lanac, nešto. Tako i u ljubavi, žvačeš, sažvačeš i pljuneš. Dođe neko i pokupi to i žvaće i svi sretni. I uvijek smo nekome bivši i neko je nama bivši.

Autorka: Luna H.

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.