Crna ovca nedelje: Gospođa jelka

Poštovana gospođo jelko! Ovo je poseban period godine za vas. Kako se osećate? Ima li novogodišnje treme?

–          Kako da Vam kažem, mila, svetlucam od uzbuđenja! Vama ljudima možda i dosadi Nova godina i Božić, ali mi jelke za ove trenutke živimo. Tako da ima i treme, ali one pozitivne, znate. Hoću li zasijati simetrično, u pravom trenutku, u ritmu božićnih pesmica? Nije to baš svejedno.

Kakva je Vaša toaleta za 31. decembar?

–          Ove godine je domaćica odlučila da me obuče u crveno i zlatno. Moje skromno mišljenje je da je preterala, mislim treću godinu za redom! To je tako demode! (Slatki kikot). Njena mlađa ćerka je insistirala, znate… Bar ima ukusa, mogla sam da budem i jedna od onih šarenih sirotica. Viđali ste ih sigurno. I srebrno i zlatno, kič na sve strane… (Smeh). Mnogo pričam, mila, mnogo…

Šta kažu Vaše prijateljice iz inostranstva?

–          Ah, inostranstvo! Pariski sjaj! I njujorški borovi! Nivo, draga! Nivo! Šta da ti kažem?! Mi Beograđani ih sustižemo, moram priznati. Čula sam da ima fascinantnih primeraka i u unutrašnjosti, ali to su govorkanja koja stižu iz P. Znate i sami koliko tamo umeju da preteraju.

jelka_blacksheep.rs (2)

Kakve poklone krijete ispod suknje?

–          Oh, raznorazne! Ako sam to lepo rekla. (Smeh). Mislim da se ove godine više potrošilo na ukrasan papir nego na išta drugo, ali da ne brbljam! Vidim, ljudi sve više žele one stvari koje se ne mogu kupiti. Dobro je to. Počeli ste da se prisećate pravih vrednosti. To, ili je veća kriza ispred nego iza vas.

Kako je Deda Mraz sa zdravljem?

–          Oh, taj stari vragolan! Znate, šta? Neće biti dobro, ako mi ne donese ono što sam poželela!

Zašto ste Vi crna ovca?

–          Zato što znam da sam od plastike samo zato da bih u ovoj divnoj porodici trajala – ja sam od plastike, ali nisam veštačka, uviđate razliku? Ha ha! Crna ovca – jer treba da sam kliše, a ja i dalje, uprkos svemu, svetlucam radost! Ha ha ha! Srećna vam Nova godina, ovčice!

Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: onaportal.com, zenablic.rs

Nema komentara

Ostavi komentar