ČitamЧиташ preporučuje: pročitajte do 25. godine!

U susret predstojećem ČitamЧиташ festivalu koji će biti održan 13. i 14. juna na Kosančićevom vencu pitali smo organizatorke festivala koje knjige bi, po njihovom mišljenju, trebalo pročitati do 25. godine. Mirjana Jemović trenutno je na master studijama istorije umetnosti, jedna je od organizatorki Festivala knjige Čitam-Čitaš i instruktorka je pilatesa. Voli da putuje i nikada ne zna gde će provesti sledeći vikend. Na prvi pogled nespojive, ove aktivnosti uspevaju da zadovolje njen nemiran duh i ispunjavaju je, a ovo su knjige koje ona preporučuje:

  1. „Sitničarnica kod srećne ruke“ Goran Petrović –  zato što ćete tako na vreme da naučite da se knjigama uvek možete vratiti, bez obzira na okolnosti koje vas okružuju, bez obzira na nemaštinu, malograđanštinu i probleme na koje ne možete da utičete. I onda ste na sigurnom.
  2. „Lovac u žitu“ Džerom Dejvid Selindžer –  jer ćete shvatiti da niste jedina osoba koja je talentovana i koja želi da popravi svet, ali da ništa nećete postići ako, umesto da popravljate svet, činite samom sebi loše.
  3. „Ana Karenjina“ Lav Nikolajevič Tolstoj – zato što će svi oko vas toliko da pričaju o toj knjizi i toliko često ćete čuti kako izgovaraju Anino puno ime i prezime, prepričavaju njene ljubavne muke i njenu sudbinu, da ćete se postideti što jedino vi na ovom svetu niste pročitali ovo čuveno delo.

citam-citas

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.