Cimet, vanila i sveće

Uživam  u svom malom, ličnom svemiru. Uživam u sebi, u svome telu, u onome što jesam. Dok stojim naga, sa čašom vina u ruci, pod treperavom svetlošću sveća posmatram svoj odraz u ogledalu. Pepeo napola dogorene cigarete pada mi na bosa stopala. U sobi je toplo, miriše na cimet, na vanilu i med. Pucketaju sveće, a senke plešu po zidovima u ritmu dobovanja sitnih kapi po prozorskim oknima. Zvuk bendža i usne harmonike odzvanja u mojim ušima. Odlutala sam mislima negde daleko, na jug, među berače pamuka, na obale Misisipija.

Osećam kako krv ključa u mojim venama, kako život pulsira u meni i želi da ga živim punim plućima, kao da je svaki dan poslednji. U mislima hodam bosa, po vrelom južnjačkom asfaltu, prašnjavih tabana i kose slepljene od znoja. Duboko u sebi osećam da ne pripadam ovom vremenu i ovom podneblju. Moja duša sanjara navikla je da luta i istražuje. Moja je logika ja hoću sve, jer ja ne ne strahujem i nemam predrasude.

lepota-devojka-oči-blacksheep.rs

Ako znaš da maštaš, voliš, uživaš i sanjaš, možda me i sretneš, ugledaš, kako zavaljena sedim i uživam kupajući se u sunčevim zracima. Ja sam od onih ljudi koji se umivaju kapljicama sreće koju rano izjutra skupljaju sa latica mladog cveća. Ja nemam adresu i ceo svet je moj dom. Ja putujem bez kofera sa osmehom na usnama i srcem punim uspomena, želja i snova koje ću na javi odsanjati. Moje znanje je moje bogatstvo. Moja glad za novim i neotkrivenim, moja je pokretačka snaga. To mi ne može niko uzeti, jer moj duh vredi više od skupih krpica i kolaža gluposti i banalnosti koju svakodnevnica vuče sa sobom. Ja sam jedna od ponosnih crnih ovaca, ponosna i svesna vrednosti tolike različitosti. Hrabrost, ludost , prkos i ponos vode me ka mome cilju. Hrabrost da u svetu uniformisanih budem drugačija od drugih. Hrabrost da se ne stidim svog unutrašnjeg bića, svog iskonskog ja. Hrabrost da živim svoj život i budem ponosna na njega. Hrabrost male Aske u svetu velikih zlih vukova.

Budi zato i ti hrabar, i budi ono što jesi. Tek tada ćeš biti srećan čovek.

Autorka: Jelena Perić

Fotografije: pinterest.com

Nema komentara

Ostavi komentar