CENTIMETAR u Bazi Crna ovca

Mali kurs pisanja scenarija za kratkometražne filmove

Umetnost kojoj smo danas najviše naklonjeni  jeste vizalnog karaktera i to je upravo film. Uživamo u grickanju kokica i sedenju kraj voljenih dok se smejemo  u televizor ili se divimo savršeno sniljenom spotu pevača koje pratimo.  A da li se ponekad zapitate kako je sve to nastalo? Kada smo sami sa sobom i našim najšarenijim mislima, shvatamo da zapravo i mi imamo nešto da oslobodimo iz sebe, neku ideju, neke reči, neke scene. Reči na papiru, jesu najiskrenije oslikavanje naših zamisli i dubokih emocija, ali kada se taj papir oživi i kada skupimo hrabrost da pogledamo u oči ono o čemu smo pisali, slike počinju da se kreću i mi stvaramo film. Ako do sada niste znali najbolji način da nešto iskažete, zašto da ne naučite kako da to pokažete snimkom?

Na našem kratkom kursu, ne samo što ćete naučiti kako da svoju ideju pretočite na papir, već ćete i napraviti sami svoj film.  Naučićemo kako da oslobodite svoj skriveni talenat pisanja iz kojeg zapravo prozilazi još jedno stvaralaštvo zabaleženo kamerom. Ako ste želeli da se nađete u ulozi reditelja, direktora fotografije, scenariste ili samo nekoga ko želi da oživi svoju zamisao, na ovom kursu ćete naučiti osnovne tehnike kako se piše idealan scenario za kratki film. Radićemo na svakom scenariju pojedinačno tokom kursa dok ne dovedemo vaš film do ostvarenja!

centimetar-blacksheep-rs

Proizvod ovog kursa biće vaš scenario za originalni kratkometražni film koji ćete u nastavku kursa moći i da snimite sa celim timom naše filmske ekipe,  a sa scenarijom ćete moći da aplicirate na razne festivale, konkurse i najbitnije od svega raspolažete ovim znanjem za oživljavanje vaše svake sledeće priče.

Predavač: Mina Aleksić, diplomirani dramaturg Akademije umetnosti

Trajanje kursa  8 časova

Na kurs se možete prijaviti putem sledećeg mejla, na koji nam možete postaviti i sva pitanja vezana za detalje kao i cenu kursa na mesečnom nivou: cm.crnaovca@gmail.com

 

1 Komentar
  • Pingback:Kursna lista - Black Sheep
    Objavljeno 08:30h, 08 marta

    […] Više o kursu, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem Centimetar. […]