Botanical Fashion party

 

U petak 18.10. 2013.godine, u okviru 22. Fashion Selectiona, predstavće nam se studentkinje prestižne italijanske škole mode i dizajna Accademie del Lusso. Naime, reč je o diplomskoj reviji “Botanical Fashion party”. Marija Ignjatović, Tamara Dragić i Danijela Božić će svoje prve kolekcije predstaviti u vidu modnih vinjeta, u zanimljivom ambijentu. Ove godine je botanika bila njihova inspiracija.

 

Marija ignjatovic

 

Mlada dizajnerka Marija Ignjatović krupnim koracima korača ka svom cilju. Nakon osvojenog prvog mesta na takmičenju mladih i neafirmisanih dizajnera, u okviru “Supermarket concept store-a”, publici će se predstaviti na ovogodišnjem Fashion Selectionu sa kolekcijom “Botanical Mehanical”.

 

Botanical Fashion party

 

Reci nam nešto više o svojoj kolekciji “Botanical Mehanical”.

 

Kolekcija je inspirisana laticama cveta, koje stvaraju razigranu i dinamičnu formu. Asimetrija, talasaste i oštre ivice, oživljavaju tkanine i samim tim naglašavaju ženstvenost i poletnost.

 

Kome su namenjeni tvoji modeli?

 

Zbog neobičnog kroja u samom dizajnu, modeli su namenjeni autentičnim i slobodnim ženama koje prkose nepisanim društvenim normama, kao i ograničenjima bilo koje vrste. One ne poznaju granice i same sebi krče put.

 

Zašto si se odlučila za kombinaciju kože i kepera?

 

Ti materijali su bili idealna “podloga” za realizaciju moje futurističke vizije o botanici.

 

Kakva su tvoja očekivanja povodom revije “Botanical Fashion party”?

 

Oni koji dođu na reviju, videće nešto sasvim drugačije: interesantnu scenografiju koja je inspirisana botanikom, kratak film o modnim ilustracijama i modelima iz kolekcija, dok će zanimljiv i neobičan koncept “modnih vinjeta” biti pravo osveženje. U prethodnim mesecima sam bila maksimalno posvećena radu. U svaki materijal i detalj sam utkala energiju, pa se nadam da će publika prepoznati taj trud.

 

 

Tijana Banović

Fotografije: Accademia del Lusso, Alexandar Scekic Sceliano

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi komentar