Auto

Čudni su putevi Gospodnji. Nakon niza godina odricanja od mnogih zadovoljstava, čovek kupi auto. Utegne ga. Ugradi aluminijumske felne, nov radio. Promeni boju, patosnice i navlaku za volan. A onda, iznenada, umre, za vreme džoginga, daleko od auta.

Auto pripadne ženi, nevozaču, i završi u garaži na neodređeno vreme.

Prođu godine, zacele rane, udovica upozna nekog novog. Viđaju se. Razgovaraju. Puste da stvari idu svojim tokom. Čovek bude na mestu. Jednog dana, osećaju prisnost, on joj daruje prsten, ona njemu ključeve od auta. Tip se raspameti. Zahvaljuje Bogu. Ne zna čime je to zaslužio.

Međutim, ispostaviće se, i gospodin je štedeo za auto. Godinama. Nedostajalo mu svega nekoliko stotina. Al’ to prećuti. Nikome ne kaže. Sad ima i auto i ženu, novac na računu i višak samopouzdanja. Prvi put u životu. Preporođen je i opušten.

Koleginice iz kancelarije odmah primete promenu. Hvale mu auto, stil, smisao za biznis. Upadljivo se smeju na njegove šale. On sve skonta. Al’ ne haje. Krene da nudi prevoz s posla. Vremenom počne i okolišno odvoziti, rubom grada, kroz šumarke i izletišta.

Nalete tako na njega rekreativci, smeškaju se, kažu „isprobava amortizere“.

Autor: Marko Glišić

Fotografija: tumblr.com

auto-blacksheep-rs

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.