Priča o ljubavi obično ugnjavi

Ljubav je najbolji primer reinkarnacije. Znate ono, energija ne umire samo menja svoj oblik? E pa to. Ljubav ne umire, samo promeni svoj oblik. Ne mislim na reinkarnaciju u kojoj se čovek pretvori u guštera. Mislim na to da kad jednom voliš to ne može da prestane. Ako zaista voliš.

Sedeli smo u sedmom redu u pozorištu kad je Žmu rekao da ta teorija ne pije vodu i da je verovatnije ovo da se ljudi pretvaraju u bube. On bi bio svitac. Da živi u leto, da bude svetlost u mojoj julskoj noći.

Stigla sam samo da mu kažem, pre nego što se podigla zavesa, da je on moja svetlost u svakoj noći. Nije bilo vremena da mu objašnjavam kako je to najjači dokaz  moje teorije o večitoj ljubavi.

Naravno, ponovo sam bila opsednuta nekom romantičnom romanesknom pričom. Zbog toga što je nisam pronašla u herc romanu, već tamo gde je nisam očekivala. Na nekim poprilično ozbiljnim stranicama. Znate kako to sa iznenađenjima biva – izbace vas iz šina i zadrže neko vreme na stanici kojoj se niste nadali. Pa vam se dopadne i ne smeta vam što ste skrenuli s puta.

Najbitnije životne lekcije mi zapravo naučimo na tim sporednim puteljcima. Jedna od lekcija je sigurno i ova o reinkarnaciji. O večitom protoku zaljubljene misli i ušuškanih poljubaca.

Žmu se mršti dok ga ubeđujem da je takva ljubav nepotkupljiva i stvarna. Da to nije ono „strefi te jednom u životu“, već „strefljuje te svakog dana“. Da se ljubav menja kako se menjamo mi, ali uvek tako da savršeno prijanja na dušu.

Žmu podiže obrve u „priča o ljubavi obično ugnjavi“ stilu. Pravim se da ne vidim njegova izmotavanja.

– Džaba se mrštiš! Čak i to što prevrćeš očima potvrđuje moju teoriju. Ti me voliš, a to podizanje obrva je samo oblik ljubavi! Ha! Reinkarnacija potvrđena!

– Znaš, bojim se posle svega što si mi rekla da ti i ne znaš šta znači reinkarnacija – smeje mi se u lice.

– Kako ne znam? Grlio si me juče, grliš me danas, grlićeš me sutra. Svaki put isto, a opet drugačije! Ti si majstor u reinkarniranju naše ljubavi!

– A ti si majstor u rekreiranju svog mozga.

– Je l’ to znači da se predaješ? Ubedila sam te da reinkarnacija ljubavi postoji!

–Ti si baš rešila da me pretvoriš u bubu?

– Pusti bube! Dođi da ti pokažem kako se reinkarnira poljubac.

 2bd68a19a7dd5b97228408d29c153d73

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: pinterest.com

1 Komentar
  • Pingback:Za medeni mesec vodi me na kraj sveta •
    Objavljeno 12:59h, 25 jula

    […] ali i opomenuti da one najvrednije stvari, poput vaše ljubavi, ipak treba sačuvati. Na Kubi se ljubav čuva na najlepši način: osmehom i plesom. Zavedite jedno drugo, zaigrajte […]