Minut pričanja sa mnom

Za minut pričanja sa mnom ti možeš prošaptati sve što znaš o životu, možeš izbrušiti dijamant i napraviti kuglu od blata.

Za minut pričanja sa mnom ti možeš zamisliti želju, dovoljno dugačku da traje ceo život, za minut pričanja sa mnom ti možeš izbrojati sve zvezde, komete i asteroide u svemiru, možeš poput puža stići na drugi kraj grada, možeš gledati u Sunce, a da te ne zabole oči, samo za jedan minut pričanja sa mnom.

Ti možeš i samo disati, možeš samo ćutati ili pak govoriti tako brzo da ispričaš ceo roman „Lepe stvari“. Za minut pričanja sa mnom ti možeš obići zemljinu kuglu trotinetom i možeš pojesti celu kutiju žele bombona, ti možeš sagraditi i srušiti sve kule od peska, ma koliko ih imalo na plažama sveta. Ti možeš da sačekaš da uzru banane i da ih pojedeš.

Za jedan minut pričanja sa mnom ti možeš odslušati svu tišinu ovog univerzuma, možeš naslikati sve uzdahe i opipati sve crne ruže u mraku.

Možeš otvoriti šake i čekati da na njih padne pahulja, iako je sada proleće, možeš obići ceo Luvr u Parizu ili jednostavno možeš da posadiš dršku od metle i čekaš da procveta.

Eto. Toliko traje minut pričanja sa mnom.

Autorka: Viktorija Marković

Izvor fotografija: pinterest.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.