Prerazmišljavanje: razmena knjiga — knjigoložnička zimnica

10. oktobra 2017.

Poštovani knjigoložnici,

Prerazmišljavanje vas poziva na drugu, jesenju razmenu knjiga, sa temom „KNJIGOLOŽNIČKA ZIMNICA”, koja će se održati u nedelju 15. oktobra u prostorijama Doma b-612 (Miletićeva 40), i trajati od 14 do 20h.

Kao i letos, očekujte hrpu knjiga koje ćete moći otkupiti kuponima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, I ONI VAŽE, ponesite ih), i prateći program koji obuhvata promociju dva romana i jed(instve)nog književnog turističkog vodiča.

Najpre će nam se pridružiti ekipa Book-Mark, koja će, između ostalog, predstaviti android aplikaciju svog književnog turističkog vodiča kroz Novi Sad, a nešto kasnije i književnici Bojan Krivokapić i Stefan Janjić, sa kojima ćemo razgovarati o njihovim svežeobjavljenim romanima (jedan izdaje RED BOX knjige, drugi Matica srpska), pisalačkim i čitalačkim navikama. (A najsrećniji će dobiti i potpisane primerke knjiga.)

Za razliku od letnje razmene, u skladu sa temom događaja, studentima poklanjamo po teglu PRAVE zimnice (turšija, džem, ajvar, pinđur… što pre dođete, imate veći izbor) — uz jedan uslov: u indeksu moraju imati I ŠESTICU I DESETKU.

prerazmisljavanje-blacksheep.r

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, napravili smo i neke izmene u sistemu bodovanja, kako bismo bolje razvrstali bazu knjiga. U zamenu za JEDNU knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete NAJMANJE JEDNU knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

* 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 4 kupona
* 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 3 kupona
* 1 enciklopedija ili rečnik obezbeđuje vam 3 kupona
* 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija ili rečnik) obezbeđuje vam 2 kupona
* 1 udžbenik za srednju ili osnovnu školu obezbeđuje vam 1 kupon
* 2 džepne ‘knjige’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon
* Za sve ostalo (stripovi, kuvari, radne sveske, priručnici na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odredićemo na licu mesta. Daćemo sve od sebe da niko ne bude oštećen.

Kupone koje dobijete u zamenu za donete knjige možete potrošiti kako god želite, prateći utvrđeni sistem bodovanja.


Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i prošli put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

* Ukoliko niste u prilici da dođete na sam događaj, ili vas ne zanima razmena kao takva, a ipak želite da knjigama koje vam nisu potrebne obogatite nečiju biblioteku, možete ih donirati preko stranice Prerazmišljavanje ili direktno domaćici Katarina Kostić. Obećavamo da ćemo ih čuvati i pomoći im da pronađu novi dom.

** Razmena knjiga kao takva neprofitna je, ali otvoreni smo za predloge kreativaca koji bi želeli da je ušarene prodajom svojih radova — zastajkivača, knjigama inspirisanog nakita, dnevnika čitanja i sl.

*** POZIV VOLONTERIMA ***
Ako volite knjige, a mora da baaaš volite čim ste doskrolali dovde, i želite da pomognete da Razmena teče jednostavnije i bude još uspešnija, javite se u privatnoj poruci ili mejlom na prerazmisljavanje@gmail.com. Budući da sve ovo radimo iz srca i bez ikakvog budžeta, volonterske nadoknade biće izražene u kuponima.

Vidimo se 15. oktobra u Domu; do tada pažljivo pratite obaveštenja na event-u, biće iznenađenja i poklona i iznenađujućih poklona.